Реконструкція фонтану у Львові викликала резонанс

09:45 5 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Архітектори розглянуть можливість використання «квіточки» в інтер’єрі нового фонтану на площі Галицькій.

Про це повідомили в середу, 5 червня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Приватне підприємство «Патронат» розпочало на замовлення Галицької районної адміністрації ремонтні роботи з реконструкції фонтану «Кульбаба». Після завершення робіт на площі з’явиться сухий фонтан з відкритим доступом до води. З огляду на суспільний резонанс і бажання мешканців збереження основних елементів старого фонтану, автори проекту розглянуть можливість використання «квіточки» фонтану в інтер’єрі нового».

Архітектор, співавтор проекту «Реконструкція фонтану «Кульбаба» Ольга Криворучко зазначила: «Розпочато підготовчі роботи з реконструкція фонтану «Кульбаба» на площі Галицькій. Відповідно до проекту тут буде облаштовано сухий фонтан. З огляду на резонанс серед мешканців до облаштування нового, сухого фонтану і бажання зберегти характерні елементи старого, будемо розглядати можливість використання в інтер’єрі сухого фонтану елементів теперішнього. Мова йде про «квіточку» фонтану «Кульбаба». Потрібно продумати, в який спосіб це можна зробити і як задіяти цей елемент».

«Квіточка» фонтану «Кульбаба» виготовлена зі звичайного чорного металу. На сьогодні металеві елементи фонтану в поганоу стані, тому їх пофарбули в бронзовий колір», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів