П’ятеро священиків зі Львівщини передали фронтовикам на передовій необхідні їм гостинці

19:05 9 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в четвер у прес-службі Міноборони, п’ятеро священиків зі Золочева відвідали військовослужбовців, які боронять східні рубежі держави від збройного агресора.

Напередодні Світлого Воскресіння Христового п’ятеро священиків зі Золочева на Львівщині, відвідали військовослужбовців, які боронять східні рубежі держави від збройного агресора. Попри складні погодні умови, які переслідували отців упродовж усієї подорожі на передову, їм таки вдалося щасливо доїхати до своїх підопічних.

Як розповів декан Золочівського УГКЦ – адміністратор храму Блаженного Миколая Чарнецького військовий капелан, о. Михайло Сукмановський, до подорожі долучилися ігумен Золочівського монастиря – о. Августин Шоп’як, а також о. Віталій Барабаш, о. Юрій Галабуда та о. Ігор Леськів. Отець Михайло Сукмановський повідомив також: 

«Ми залишили на деякий час свої парафії аби допомогти нашим військовослужбовцям підготуватися до Великодня: надати духовний супровід, висповідати, відслужити Літургію та причастити хлопців. Там де ми були, військову службу несуть чимало вихідців із західної України.

Для них головне свято богослужебного року є невід’ємною частиною життя, світогляду. Його шанування закладено у західняках на ментальному рівні. Тому нам закортіло підтримати їх в такий спосіб, аби вони відчували себе дотичними до узвичаєного багатьма роками ритуалу». 

Впродовж тижня отці провідали військовослужбовців армійської авіації, ремонтно-відновлювального підрозділу Збройних Сил та особовий склад Національної гвардії. Священики передали воякам необхідні для повсякденної діяльності технічні засоби, а ще – продуктові набори й засоби особистої гігієни.

Про це повідомили сьогодні, 9 квітня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів