Престольний празник на свято Покрову Пресвятої Богородиці відзначають вісім львівських храмів

09:35 14 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lekpravda.com

Як нагадали у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, а Запорізькій Січі це свято було храмовим, день заснування Української повстанської армії також не випадково припадає на свято Покрову.

У прес-службі міської ради нагадали у вівторок «Щоденному Львову», що у вівторок, 14 жовтня, припадає свято Покрову Пресвятої Богородиці. В повідомленні такожзазначено:

«Пречисту Діву Марію здавна вважають Покровителькою нашого народу. З особливою пошаною до Богородиці ставилися борці за незалежність України. У Запорізькій Січі це свято було храмовим. Козаки зображували образ Божої Матері на хоругвах та натільних хрестиках. День заснування Української повстанської армії також не випадково припадає на свято Покрову, адже воїни УПА продовжили справу козаків – боротьбу за незалежну Україну.

Крім того, Покрова уособлює ще й материнство і в цей день дівчата моляться до Пречистої про добре заміжжя та хорошого нареченого.

Храмовий празник 14 жовтня святкують вісім львівських церков:

УКГЦ

Храм Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Личаківська, 175). Парох: о. Боднар Андрій. Святкове Богослужіння розпочнеться об 11.00.

УПЦ КП

Свято-Покровський кафедральний Собор (вул. Грушевського, 2). Ключар: прот. Павло Кочкодан. Святкове Богослужіння, яке  очолить владика Димитрій, розпочнеться о 10.00 год.

Храм Покрови Пресвятої Богородиці (вул. Величковського, 50/13). Настоятель: ієрей Михайло Дулька. Святкове Богослужіння розпочнеться о 10.00 год.

Храм Покрови Пресвятої Богородиці ( вул. Клепарівська, 35)

Настоятель: прот. Роман Великий. Святкове Богослужіння розпочнеться о 10.00 год.

Храм Покрови Пресвятої Богородиці (Львів-Рудно, вул. Володимира Великого, 24). Настоятель: прот. Ігор Щерба. Святкове Богослужіння розпочнеться о 9.00.

Храм Покрови Пресвятої Богородиці (Вул. Сяйво, 14). Настоятель: прот. Олексій Скородинський. Святкове Богослужіння розпочнеться об 11.00 год.

УАПЦ

Храм Покрови Пресвятої Богородиці ( вул. Щирецька, 36). Настоятель: митр. прот. Михайло Садовський. Святкове Богослужіння розпочнеться о 10.00 год.

Храм Покрови Пресвятої Богородиці ( вул. Демнянська, 4). Настоятель: прот. Сокальчук Андрій. Святкове Богослужіння розпочнеться об 11.00 год.

Деталі на сайті: velychlviv.com».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів