Предстоятель ПЦУ очолить Всенічне бдіння у Львові

12:30 17 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Православна церква України запрошує всіх доєднатися до спільної молитви в суботу, 17 серпня, о 17:00 .

Про це повідомили на сторінці Православної церкви України в інтернет-мережі «Facebook», де також розповіли: «На вулиці Личаківській у Львові, давньому Глинянському тракті, розташована невеличка церква, яка відіграла важливу роль в українському православ’ї. Храм святих апостолів Петра і Павла зведений у стилі бароко у другій половині XVII століття як придорожня капличка, що згодом стала величною церквою та справжньою пам’яткою культури».

«За увесь час свого існування, залежно від історичних обставин, у храмі звершували служіння різні християнські конфесії – римо-католики, греко-католики, православні. Наприкінці 80-х років XX століття священики і віряни парафії на чолі з настоятелем протоієреєм Володимиром Яремою зробили знаковий для українського православ’я крок. 19 серпня 1989 року отець Володимир під час літургії у храмі святих апостолів Петра і Павла проголосив відмову від юрисдикції Московської Патріархії та Третє відродження Української Автокефальної Православної Церкви», – поінформували також у ПЦУ.

«Щоби вшанувати 30-ліття цієї події Предстоятель єдиної помісної Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній здійснить візит до Львова, під час якого очолить Всенічне бдіння у храмі святих апостолів Петра і Павла, – повідомили також на сторінці ПЦУ в інтернет-мережі «Facebook». – Запрошуємо усіх у суботу, 17 серпня, о 17:00 доєднатися до спільної молитви».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів