Патріарх Філарет запевнив на Львівщині: «Бог з нами, бо Росія – агресор»

23:00 13 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Як повідомили в суботу «Щоденному Львову» в прес-службі обласної ради, глава УПЦ КП взяв участь у Всеукраїнській прощі до джерела Пресвятої Богородиці в селі Заглина Жовківського району.

Як повідомили сьогодні, 13 вересня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласної ради, Патріарх Київський і всієї Руси – України Філарет та голова ЛОР Петро Колодій взяли участь у Всеукраїнській прощі до джерела Пресвятої Богородиці, яка відбулась в суботу. В повідомленні також зазначено:

«Проща до джерела Пресвятої Богородиці, що в селі Заглина Жовківського району, щороку традиційно проходить у день Свята покладання пояса Пресвятої Богородиці. Варто відзначити, що вже три роки поспіль на це святе місце приїжджає сам Патріарх Київський і всієї Руси – України Філарет.

Цьогоріч помолитись спільно з Патріархом за Українську державу та її народ прибули Владики з різних регіонів України, зокрема, і з Криму, єпископи, а також священики, монахи, віряни. Разом із численною громадою молились за мир та спокій в Україні і депутати обласної ради Ярослав Качмарик та Левко Дуда, голова Жовківської районної ради Тадей Швай та голова Жовківської райдержадміністрації Богдан Юрдига.

Звертаючись до кількатисячної громади, Патріарх Київський і всієї Руси – України Філарет наголосив:

«Господь завжди з нами. І все, що відбувається, відбувається з волі Божої.

Але невже Бог не бачить, що коїться на соді України? Бачить.

Та ми повинні зрозуміти, чому Він дозволив, аби Росія захопила Донбас, чому Він допускає не тільки ці страждання, а й безліч смертей, серед яких смерті найкращих синів України. Мабуть, ми прогнівили своїми діями Бога.

Бо, за державність наші предки воювали, проливали кров, гинули, а держави не мали. І раптом Господь дав нам свободу і державу, як манну з неба, а ми знехтували його даром. 

Адже українці замість того, щоб дякувати Богові за його милосердя, вирішили в Криму і на Донбасі відокремитись від України. Тому Господь одних українців карає за гріх, а інших випробовує».

Патріарх Філарет наголосив на тому, що українці – миролюбивий народ, який став жертвою російської агресії. Святійший Патріарх запевнив, що Господь завжди на боці правди і ніколи не принизить смиренне серце.

«Бог з нами, а не з Росією, – сказав Патріарх Філарет – бо ми – жертва, а Росія – агресор. Бог дасть нам перемогу, але якою вона буде – це справа Божа».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів