Пам’ятник поету Богдану-Ігорю Антоничу встановлять у Львові у 2016 році, – ЛМР

17:08 9 листопада 2015 р.

Сквер неподалік львівського цирку

Сквер неподалік львівського цирку
Фото: livejournal.com

Голова Світової федерації українських лемківських об’єднань Софія Федина повідомила у понеділок: «Звертаюся до міської влади – почніть думати головою».

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський розповів сьогодні, 9 листопада:

«Пам’ятник Богдану-Ігорю Антоничу спорудять та встановлять у місті наступного року – в рамках комплексної реконструкції площі біля цирку та за кошти, які повинні закласти в міському бюджеті на 2016 рік . Площа перед цирком, дитячий майданчик – в жахливому стані. Не личить ставити новий пам’ятник такій людині як Богдан-Ігор Антонич на такому фоні.

Конкурс було проведено п’ять років (вочевидь, п’ять років тому. – «ЩЛ»). Розроблено комплектний проект реконструкції, і жодних атак на нього не здійснювалось. Гроші на спорудження та встановлення пам’ятника закладемо у міському бюджеті на наступний рік».

Це повідомили сьогодні, 9 листопада, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради.

Натомість голова Світової федерації українських лемківських об’єднань Софія Федина повідомила сьогодні, 9 листопада:

«Львівський Антонич під загрозою!!! Якою? Управління інфраструктури міської ради, якому начхати на закони і конкурси! Сьогодні День української мови та письменності. Українськість – це те, чим так завжди пишався і виділявся Львів... Правда, зараз все летить у якусь яму, свідомо вириту певними людьми і структурами.

Одне з таких проваль стосується пам’ятника і парку імені Богдана Ігоря Антонича, лемківського поета, який називав себе малим хрущем на дереві української поезії. Львівська влада саботує вивершення площі і встановлення пам’ятника великому поету. 

Було офіційно проведено конкурс, затверджено проекти, а тепер через не-в-туди управлінням інфрастурктури ЛМР і новим головним архітектором пропихається інший модерновий проект.

Нічого б я не мала проти, але чомусь треба зневажити і знищити те, що є, заради показової модерності і прогресивності. Щобільше, проект передбачає ще один ЦИРК у вигляді сафарі під Святоюрською горою!!!!

Добила фраза новітніх проектувальників – ну як хочете, то парк можете собі назвати іменем Антонича, але памятнику місця в ньому не буде! Зі скульпторами та архітекторами, які виграли офіційний конкурс, НІЧОГО погоджено не було. З лемківським товариством – аналогічно.

Звертаюся до міської влади – почніть думати головою, особливо керівник управління інфраструктури.... Ви вже й так понищили наш памятний знак депортації, перед тим зневаживши його трамвайною колією... Звертаюся до усіх небайдужих і адекватних людей – допоможіть відстояти Антонича!».

Софія Федина написала це сьогодні, 9 листопада, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів