Культура (cтор. 63)

Фото для новини

10:42 9 квітня 2021 р.

Понад 8 тисяч зареєстрованих пам’яток на Львівщині мають нового культурного захисника

Архітектор та викладач Львівської політехніки Василь Петрик за результатами конкурсу очолив управління охорони об’єктів культурної спадщини департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА.

Культура

Фото для новини

22:06 8 квітня 2021 р.

Володимир Одрехівський візьме участь у конкурсі на посаду ректора Академії мистецтв

Відомий український скульптор, педагог, народний художник України Володимир Одрехівський завершив п'ятирічний термін діяльності на посаді ректора Львівської національної академії мистецтв.

Культура

Фото для новини

12:50 2 квітня 2021 р.

Розклад онлайн-трансляцій Великодніх Богослужінь у римо-католицьких храмах Львова

У неділю, 4 квітня, християни західного обряду святкують Великдень. Чимало святинь нашого міста також відзначатимуть Пасху у цей день. Подаємо розклад онлайн-трансляцій Великодніх Богослужінь у неділю, а також розклад Вігілії, яка розпочинається безпосередньо у суботу ввечері.

Культура

Фото для новини

18:18 30 березня 2021 р.

ЛОДА врятувала кам’яницю Стеткевичів на вулиці Замарстинівській від депутатів ЛМР

Кам’яниця Стеткевичів на вул. Замарстинівській, 213 у Львові вже офіційно є щойно виявленою пам’яткою архітектури місцевого значення. Тепер відомий для Львова об’єкт, який кілька місяців намагаються знести для високоповерхової забудови, перебуває під захистом пам’яткоохоронного законодавства.

Культура

Фото для новини

13:10 24 березня 2021 р.

Ігорю Білозору - 66: у Львові вшанували композитора, лідера ВІА "Ватра"

Сьогодні, 24 березня - день народження народного артиста України, композитора, лідера ВІА «Ватра» Ігоря Білозора. До його могили на Личаківському кладовищі у Львові представники влади, громадськості поклали квіти.

Культура

Фото для новини

12:59 12 березня 2021 р.

У підземному переході на площі Митній замість торговельних павільйонів буде мистецька галерея

Відповідальними за демонтаж тимчасових торговельних павільйонів на пл. Митній визначили комунальне підприємство «Адміністративно-технічне управління» спільно з Личаківською районною адміністрацією.

Культура

Фото для новини

12:57 9 березня 2021 р.

У світі є 1167 пам'ятників Тарасу Шевченку: МЗС хоче рекорду

У день народження великого Кобзаря Міністерство закордонних справ підготувало йому особливий подарунок, офіційно зареєструвавши світовий рекорд за кількістю встановлених пам'ятників видатному митцю в Україні та за кордоном.

Культура

Фото для новини

13:37 4 березня 2021 р.

Володимиру Івасюку - 72, на цвинтар прийшли львів'яни

Сьогодні, 4 березня, виповнюється 72 роки від дня народження композитора, поета, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, Героя України Володимира Івасюка. У Львові на Личаківському кладовищі спільною молитвою та покладанням квітів вшанували пам’ять видатного композитора.

Культура