Культура (cтор. 46)

Фото для новини

13:47 7 лютого 2022 р.

Фінал Шевченківського конкурсу у Львові

Найкращі учні та студенти з числа переможців конкурсу, які набрали найбільшу кількість балів, отримуватимуть стипендії Президента України.

Культура

Фото для новини

14:46 5 лютого 2022 р.

На Львівщині почалося відновлення п’яти визначних пам’яток архітектури області

Три замки популярного туристичного маршруту “Золота підкова”: Жовківський, Підгорецький та Олеський, а також театр ім. Марії Заньковецької у Львові й Львівський музей історії релігії.

Культура

Фото для новини

12:17 4 лютого 2022 р.

Англійська мова: актуальність сьогодні і через 100 років

Закріпивши власні позиції на світовій арені впродовж кількох століть, англійська мова є впевненим лідером серед інших за популярністю. Її називають глобальним інструментом комунікації, який допомагає порозумітися представникам різних країн та національностей.

Культура

Фото для новини

16:11 3 лютого 2022 р.

Лауреат 12 премій Греммі, Оскара, Золотого глобуса стане хедлайнером Leopolis Jazz Fest 2022

Головним «зірковим» хедлайнером Leopolis Jazz Fest 2022 стане всесвітньо відомий співак Джон Ледженд. Одинадцятий джазовий фестиваль у Львові відбуватиметься з 24 до 28 червня 2022 року.

Культура

Фото для новини

18:40 2 лютого 2022 р.

Мер Львова потрапив у містичний трилер, який знімали у Львові

За місяць у Львові відбудеться прем’єра українського містичного трилера «Еґреґор», частину якого восени 2020 року знімали у нашому місті. В одному з епізодів фільму знявся міський голова Львова Андрій Садовий.

Культура

Фото для новини

20:01 28 січня 2022 р.

На Львівщині створять інтерактивну карту місць, які будуть привабливі для кінозйомок

Сьогодні відбулась робоча зустріч представників кінокомісії при Львівській облдержадміністрації з керівництвом Трускавецької міської ради та організаторами кінофестивалю «Корона Карпат».

Культура

Фото для новини

18:34 25 січня 2022 р.

На Львівщині у громадському транспорті заборонена російська попса: пасажири поскаржаться на 112

Згідно з мораторієм на публічне використання російськомовного культурного продукту у Львівській області діє обмеження на використання аудіовізуальних творів російських артистів у громадському транспорті.

Культура

Фото для новини

18:00 24 січня 2022 р.

У Львові туристи з України вже не просять гіда переходити на російську мову

Згідно з мораторієм на публічне використання російськомовного культурного продукту у Львівській області, на території Львівщини під час проведення екскурсій, діють обмеження на використання російської мови. Виняток - екскурсії для туристів з іноземних країн.

Культура

Фото для новини

13:19 24 січня 2022 р.

У Львові талановитий артист державного підприємства став заслуженим

Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського №27/2022 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України» чотирьох діячів культури Львівщини відзначили державними нагородами.

Культура

Фото для новини

11:49 19 січня 2022 р.

На площі Ринок у Львові можна зачерпнути освяченої води

Зважаючи на збільшення динаміки захворюваності на COVID-19, цього року у Львові не було традиційного освячення води на свято Богоявлення. Аби уникнути великого скупчення людей, отці провели Чин водосвяття з самого ранку. Відтак, упродовж дня охочі можуть прийти на площу Ринок і набрати свяченої води з резервуара.

Культура