Органи залунають у Латинському соборі Львова вперше за сто років

16:45 25 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: inlviv.in.ua

3 травня Латинська катедра у Львові наповниться звуками шедеврів доби бароко і класицизму у виконанні видатного польського органіста професора Віктора Лияка.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в четвер, 25 квітня: «Усіх, хто планує провести травневі свята у Львові, Інститут «Полоніка» запрошує на органні концерти, які відбудуться 3 травня у Латинському соборі. Музичні твори з концертної програми виконають на інструменті XIX століття. Завдяки проведеним реставраційним роботам, орган залунає вперше за сто років».

«3 травня Латинська катедра у Львові наповниться звуками шедеврів доби бароко і класицизму у виконанні видатного польського органіста професора Віктора Лияка. Музикант спільно із Львівським камерним оркестром «Академія», концертмейстром якого є Артур Микитка, під диригуванням проф. Ігоря Пилатюка, виконає два органні концерти Георга Фрідріха Генделя, а також «Концерт C-dur Hob. XVIII:1» Йозефа Гайдна», – поінформували також у ЛМР.

«Для цього виняткового концерту оживе дев’ятнадцятистолітній малий орган, встановлений у пресбітерії Львівської Катедри. Інструмент відреставровано восени 2018 року. Реставраційні роботи виконав органмістр Бернард Терман під наглядом польського експерта проф. Віктора Лияка. Водночас, під керівництвом Павла Садлея, спеціалісти відреставрували органний корпус та балкон», – розповіли також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів