Найталановитішому літератору Львова дадуть майже 5 тисяч євро

13:15 15 травня 2020 р.

Фото до новини

Премія присуджується авторам за завершений, оригінальний чи перекладний твір, який вперше опублікований у попередньому календарному році.

Виконавчий комітет ЛМР затвердив Положення про премії Львова — міста літератури ЮНЕСКО. Премію засновано для вшанування і надання суспільного резонансу творам сучасної літератури, які артикулюють цінності людяності і будують мости порозуміння, підтримують свободу слова та самовираження, міжкультурну комунікацію та виховання толерантності.

«Третій рік Львів є містом з найбільшою премією літератури в Україні. Нами виплачується три премії: перша — 150 тисяч гривень і дві спецпремії по 25 тисяч. Премія виплачується за індивідуальний чи перекладений твір. Минулого року він був вручений Андрію Содоморі (на світлині - ЩЛ). Оголошення конкурсу починається в травні і завершується у жовтні», — сказав Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Премія присуджується авторам за завершений, оригінальний чи перекладний твір, який вперше опублікований у попередньому календарному році (який безпосередньо передує року початку збору заявок на відзначення премією).

Про це повідомила пресслужба ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів