На ярмарку сучасного мистецтва у Вільнюсі представлять роботи львівської художниці

16:15 25 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: varianty.net

У литовській столиці демонструватимуть проекти семи українських галерей.

25-28 червня у Вільнюсі відбудеться ярмарок сучасного мистецтва. Цього року почесним гостем ярмарку стане Україна.

Свої проекти представлять у литовській столиці сім українських галерей – «Art 14», «Bottega gallery», «Я Галерея», галерея «Карась», «Ра», «Цех» з Києва і «ArtSvit» із Дніпропетровська. Зокрема, галерея «ArtSvit» експонуватиме графіку молодої львівської художниці, яка працює під ім'ям «Kinder Album», яка з'явилася у 2012 році у соціальній мережі «Facebook», де викладала свої роботи у вигляді особистого щоденника.

Проект отримає назву «War. Personal. (Transcription)» і складається з 25-ти графічний робіт «Kinder Album». «Проект складається з особистих переживань і думок однієї людини, але не стосується конкретного автора. Проект належить нікому і всім одночасно, його можна спробувати позначити як колективне несвідоме», - йдеться в описі проекту.

Кураторами цього проекту стали Леля Гольдштейн і Марія Хрущак. Після представлення робіт у Вільнюсі, виставка робіт «Kinder Album» пройде в Україні.

«Я Галерея» везе на також «АртВільнюс» роботи художників Антона Логова, Ігоря Яновича та Андрія Хіра. Янович – класик українського абстрактного мистецтва, Логов – молодий абстракціоніст, який представить у Вільнюсі свої інсталяції, а Андрій Хір – художник, архітектор і дизайнер, який займається візуалізацією українських народних вірувань і забобонів.

Всього на арт-ярмарку у Вільнюсі свої проекти представлять 55 галерей з Білорусі, Данії, Франції, Грузії, Німеччини, Італії, Литви, Нідерландів, Польщі, Румунії, Росії, Словаччини, України та Великобританії. Усі вони розмістяться у Литовському експозиційному центрі «LITEXPO».

Окремо свої роботи на ярмарку покажуть і художники, серед яких два українці – Антон Логов і Микита Шаленний. Про це повідомляється на офіційному сайті ярмарку «АртВільнюс».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів