У Львові на перехресті вулиць Жовківської та Остряниці облаштували дитячий майданчик

12:45 2 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, на Підзамче презентували відновлені об’єкти.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 2 грудня, «Щоденному Львову», що 29 листопада відбулася презентація завершених об’єктів проекту «Ревіталізація Підзамче» – дитячого майданчика на перехресті вулиць Жовківської та Остряниці та внутрішнього двору на вулицях Остряниці (№№12-14) і Скидана (№4). У повідомленні також конкретизують:

«Участь у відкритті об’єктів взяли директор Інституту міста Олександр Кобзарев, керівник проекту, представник Інституту розвитку міст у Кракові Кароль Янас, координатор проекту у Львові Ярина Мельник, керівник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Володимир Шнайдер, заступник голови Шевченківської районної адміністрації Надія Банах, та архітектор Наталія Мисак. Дитячий майданчик та двір – це унікальні проекти, які спеціально розробив архітектор у тісній співпраці з мешканцями Підзамче та відповідно до їхніх побажань.

Від початку минулого року мешканці району подавали свої пропозиції щодо покращення громадських місць, а організатори відбирали конкретні об’єкти, відповідно до пріоритетів та можливостей проекту. Загалом до участі в проекті «Ревіталізація Підзамче» було обрано два дитячі майданчики, сквер та два внутрішні подвір’я. 

Дитячий майданчик на перетині вулиць Жовківської та Остряниці – це унікальний об’єкт, розроблений так, щоб враховувати потреби дітей різного віку. Одним із завдань для архітектора проекту стало поєднати набір стандартного обладнання, передбаченого для встановлення на цій локації, і побажання мешканців створити «нетиповий» майданчик для наймолодших.

Цього було досягнуто за допомогою поєднання поверхонь, які відрізняються на дотик і кольором – газон, дерев’яний спил, дрібний річковий камінь, бруківка тощо. Також було додано такі нестандартні елементи як кольорова «стежка», що складається з кількох лазанок-підйомів, та лазанка-купол.

Розпис на торцевій стіні будинку виконали художники з мистецької формації «KickitArt». Обов’язковою умовою було залучення місцевих мешканців до робіт по майданчику – вони подавали свої пропозиції до проекту, допомагали при демонтажі старого обладнання та впорядкуванні території. Загалом, роботи на самому майданчику тривали три місяці та коштували 170 тис. грн.

Мешканці також були активно залучені до проекту внутрішнього двору за адресою вул. Остряниці 12-14 і вул. Скидана 4. Під час обговорень, з архітектором було обговорено необхідні  функції, які потрібно забезпечити у дворі: можливість тихого відпочинку, садівництва, заняття спортом, господарські потреби.

При цьому, команда проекту намагалась залишити вільною якомога більшу площу газону, який можна буде «обживати» згодом, відповідно до потреби: щось майструвати, ставити шезлонги влітку тощо. У подвір’ї встановлено 7 лавок, перголу для виноградної лози.

Для садівництва передбачено кілька рабаток, а також стійки з квітковими боксами, які, до того ж, виконуватимуть функцію частини конструкції для сушіння білизни. Також проектанти передбачили спортивну зону – турнік зі «шведською стінкою». Роботи з облаштування двору коштували 116 тисяч гривень, з них внесок мешканців становив 7 тисяч.

Проект «Ревіталізація Підзамче» реалізують Інститут міста (Львів) та Інститут розвитку міст (Краків), в рамках Комплексної стратегії розвитку Львова. Проект співфінансується у рамках Польської програми допомоги заради розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів