На Львівщині відбудуться шість масштабних фестивалів

15:40 26 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

6-7 липня на узбережжі річки Стрий у Жидачеві святкуватимуть Івана Купала.

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили в середу, 26 червня: «Впродовж липня на Львівщині відбудеться низка фестивалів. Зокрема – етнофестиваль «Івана Купала в древньому Удечі».

«Етнофестиваль «Івана Купала в древньому Удечі» – це пригоди, височенна ватра, знамениті гурти, потужний звук, етнічні забави – в обрамленні магічної купальської ночі і бурхливих хвиль Стрия. Кожен учасник фестивалю зможе поринути у чари «древнього Удеча»!», – поінформували також в облдержадміністрації.

«6-7 липня на узбережжі річки Стрий у Жидачеві святкуватимуть Івана Купала. Гості етнофестивалю веселитимуться під музичні гурти з усієї Галичини. У програмі також спортивні забави, майстер-класи народних ремесел, ярмарка смаколиків та нічна екскурсія у музей Жидачева. Етнофестиваль до свята Івана Купала має на меті зберегти й осучаснити народні традиції, пропагувати культурний і тверезий спосіб відпочинку, підняти імідж міста та звернути  увагу на історію древнього Удеча», – розповіли також в облдержадміністрації.

«7 липня у свято Івана Купала в Новояворівську стартуватиме Міжнародний фестиваль молодих виконавців сучасної української пісні «Молода Галичина-2018», який завершиться 12 липня. На цей унікальний та найстарший в Україні пісенний форум прибудуть таланти із понад 10 держав», – повідомили також в облдержадміністрації.

«7 липня, у Яворівському національному природному парку на території відпочинкового осередку «Верещиця» відбудеться традиційний етнофестиваль «Яворівська бавниця».
Фестиваль проводять  з метою збереження та примноження українських традицій, звичаїв та обрядів Яворівщини. У програмі свята – виступи народних колективів Яворівщини, майстер-класи, виставка «Яворівська бавниця», переспіви біля ватри», – поінформували також в облдержадміністрації.

«14 липня у Белзі відбудеться міжнародний фольклорний фестиваль «Белзька брама». Його мета  – сприяння створенню у світі позитивного іміджу України, розвиток, взаємозбагачення та популяризація національних культур, а саме української, польської та єврейської. В ході заходу проходитимуть майстер-класи та виставки-продажі виробів майстрів народних промислів», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Відчути смак колоритної галицької кухні, скуштувати страви за автентичними рецептами господинь, гостей запрошують до Радехова на «Куховарню RadoFest». Будуть і фотозони в українському стилі, і музичні супроводи від «Троїстих музик», і дегустації «страви року», і ярмарок смаколиків. Метою фестивалю є популяризація національних традицій, української кухні, українського фольклору, української сучасної музики, національно-патріотичного виховання дітей і молоді, благодійності, а також розвитку творчості та креативного мислення», – повідомили також в облдержадміністрації.

«28 липня у селі Кульчиці в Самбірському районі стартує Міжнародний фестиваль української слави «Кульчиці-фест», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів