На Львівщині відбудеться проща до усипальниці Шептицьких

15:45 26 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: prylbychi-ugcc.at.ua

Упродовж усієї ночі 29 липня в Прилбичах триватимуть чування

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили в четвер, 26 липня: «Мешканців Львівської області запрошують долучитись до щорічної прощі до Прилбич, присвяченій 153-й річниці від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Участь у прощі візьмуть віряни та монашество Львівської Архиєпархії УГКЦ. Цьогорічною  особливістю прощі є проведення чувань упродовж всієї ночі».

«Прилбичі – село в Яворівському районі, де народився митрополит Андрей Шептицький. На околиці Прилбич є родинна усипальниця Шептицьких. У 1997 році у Прилбичах розпочато будівництво храму-музею митрополита Андрея. Тепер церкву-музей наповнюють експонатами, пов’язаними з життям родини Шептицьких, дитячими та юнацькими роками їхніх видатних дітей», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Перед храмом у 2011 році був встановлений перший на той час в Україні пам’ятник Митрополиту Андрею та його брату блаженному священномученику Климентію. Сьогодні Прилбичі є відпустовим місцем для прочан, які приїжджають сюди, щоб помолитися на місці блаженної пам’яті слуги Божого Митрополита Андрея та цілої його родини», – повідомили також у прес-службі Львівської ОДА та опублікували програму прощі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів