На Львівщині українські та американські військові спільно молилися за загиблими в Другій світовій

13:44 9 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Учасники українсько-американських навчань «Фіарлес Гардіан – 2015» взяли участь у поминальній панахиді за всіма загиблими в роки Другої світової війни.

8 травня в Україні відзначається День пам’яті та примирення з нагоди перемоги над фашизмом у Європі та завершення Другої світової війни. Саме тому в переддень святкування знаменного свята Дня Перемоги учасники українсько-американських навчань «Фіарлес Гардіан – 2015» військовослужбовці Національної гвардії України та вояки 173-ї повітряно-десантної бригади Збройних Сил США в Європі взяли участь у поминальній панахиді за всіма загиблими в роки Другої світової війни.

Захід з цього приводу провели священнослужителі Української греко-католицької церкви – владика Львівський Венедикт, голова військових капеланів Львівської архієпархії – отець Степан Сус, військовий капелан – отець Михайло Сукмановський, отець Тарас Михальчук та капелан десантної бригади із США Джерелі Вільямс. Після спільної молитви до всіх присутніх військових звернувся, як на українській,так і на англійській мовах Владика Львівський Венедикт.

У його промові звучали слова великої скорботи та вічної пам’яті за усіма жертвами Другої світової війни. Він зазначив, що сучасне суспільство повинне прагнути до миру та злагоди, і в майбутньому не допустити подібної трагедії для людства. На завершення він побажав усім успіхів у навчаннях і нових звершень.

Про це повідомили сьогодні, 9 травня, в прес-службі Національної гвардії України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів