На Львівщині пройде театральний фестиваль «Корона Якуба»

09:28 14 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

14-15 вересня в Кам’янці-Бузькій на Львівщині відзначатимуть 400-річчя українського театру.

Про це повідомили у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «З цієї нагоди в Кам’янці-Бузькій проведуть фестиваль-ярмарок «Корона Якуба» на гостей якого чекатиме цікава програма, насичена різноманітними локаціями. Зокрема свою діяльність презентують інтелектуальний клуб «Арт-кафе», відбудеться творча зустріч з «живою легендою», народною артисткою України, послом миру – Галиною Яблонською, колекціонером стародруків, медальєром – Дмитром Пірклом».

«Окрім цього, презентуватимуть унікальну колекцію рушників, картин, стародруків минулого століття художника Олександра Охапкіна та проведуть майстер-клас із створення незвичайних вінків Кам’янеччини за участі майстрині Зої Ружин», – поінформували також в облдержадміністрації.

Директор департаменту з питань культури Львівської облдержадміністрації Мирослава Туркало зазначила: «Запрошуємо усіх долучитись до заходу, адже Кам’янка-Бузька стане справжнім давнім містом, де кожен зможе перенестись у величне 17-те століття, коли жив і творив Якуб Гаватович та показав Галичині вперше, що таке інтермедія українською мовою».

«Гостей фестивалю дивуватимуть спеціальні гості зі Львова – Львівський академічий духовний театр «Воскресіння» та їх вистава «Gloria», театральна хода вулицями, трупа театру імені Марії Заньковецької з виставою «Наталка Полтавка», вогняне шоу та ретро-автомобілі», – повідомили також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів