На Львівщині активно відзначають Всесвітній день туризму

12:35 26 вересня 2013 р.

Фото до новини

Зокрема – пісенним фестивалем, безплатною велоекскурсією замками області, науковою конференцією та універсіадою.

Департамент міжнародного співробітництва та туризму обласної державної адміністрації інформує, що в рамках відзначення Всесвітнього Дня туризму й Дня туризму в Україні на території Львівщини заплановано низку туристично привабливих заходів. Зокрема, 26 вересня – зустріч у конференц-залі готелю "Нобіліс" із канадськими експертами проекту "Місцевий економічний розвиток міст України" на тему "Планування розвитку туристичної галузі».

А 28 вересня на території Яворівського Національного природного парку у відпочинковій зоні села Верещиця – XІІІ молодіжний фестиваль туристичної пісні "Бабине літо". Його мета – популяризація української туристичної пісні, сприяння формуванню та утвердженню іміджу Яворівського НПП як центру туризму і відпочинку, популяризація екологічного туризму на природоохоронних територіях, збереження та поширення народних традицій серед молоді.

Натомість 28 вересня для гостей і мешканців області проведуть безплатну велоекскурсію замками Львівщини: Золочівським, Підгорецьким, Олеським. Доїзд до місця початку екскурсії – власним транспортом екскурсовода Романа Холонівського (детальна інформація та запис на велоекскурсію за теефонами 0937693844, 0673945853, 0500362062).

Своєю чергою, 28-30 вересня в Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини проходитиме фестиваль активного туризму "МАНІВЦІ". Його мета – популяризація здорового способу життя, здорового активного відпочинку, пропаганда внутрішнього туризму, а також ознайомлення з різними видами спортивного туризму (водного, пішого, велосипедного та автотуризму).

Зокрема на учасників та гостей цього фестивалю чекають скеледром, шнурова траса, водна траса, велотраса, пейнтбол, слеклайн, паркур. Причому скірзь вхід буде вільним.

А 4-6 жовтня на Львівщині відбудеться VII Міжнародна наукова конференція «Географія, економіка і туризм: національний та міжнародний досвід», яка збере науковців та практиків з України, Польщі, Білорусі, Росії, Італії. В рамках її програми розглядатимуть широке коло питань: використання природно-географічних та історико-культурних ресурсів рекреаційних територій, розвиток інноваційних видів туризму, суспільно-економічні проблеми у туризмі, аспекти підготовки туристичних кадрів, історію світового, європейського, українського туризму.

Також 4-6 жовтня відбудеться універсіада Львівської області зі спортивного туризму на території дитячого центру оздоровлення, відпочинку та туризму "РОСИНКА" у селі Зіболки Жовківського району. Натомість 18-20 жовтня на території цього ж району пройде  Ювілейний Х зліт туристів "Львівська осінь – 2013". 

Одним із завершальних заходів, приурочених до відзначення Всесвітнього Дня туризму на території Львівської області, буде масове сходження 25-27 жовтня на її найвищу вершину – гору Пікуй 

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів