На Форумі видавців у Львові збирають книги для «малих батьківщин» героїв Небесної Сотні й АТО

20:37 12 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Газета по-українськи»

Поруч із книгами в скриньку для пожертв збирають кошти на відправлення книг до місця призначення.

Більше ста книг за два дні зібрали волонтери із спільноти «Бібліотека Майдану» для сільських читалень батьківщини загиблих героїв АТО та героїв Небесної Сотні. У такий спосіб хочуть подякувати за свободу.

«Більшість книжок все ж таки несуть люди із дому. Менше, купують тут на форумі і вже віддають нам. Дехто із самих авторів приносить з власними автографами та своїми побажаннями. От Василь Стефак, подарував дві власні книги «По той бік ночі». Обов'язково передамо їх у бібліотеки тих регіонів звідки загинули наші герої», – говорить Ярослава Дмитрук із «Бібліотеки Майдану».

Волонтери збирають книги у спеціальні коробки. Натомість жертводавцям дарують конверти із марками своєї спільноти. Поруч з книгами у скриньку для пожертв збирають кошти на відправлення книг до місця призначення.

«Вдома маю чи не всі видання Марії Матіос. Улюблена й найдорожча книжка – «Москалиця», авторка сама мені підписала. Вирішив нею поділитися з тими людьми, які втратили найближчих, у боротьбі за свободу», – каже один із книжкових жертводавців, Василь Гомчук.

Волонтери кажуть, що ті бібліотеки, куди будуть направлені книжки, дуже потребують дитячих видань та історичних. Спочатку зібраною літературою поділяться на території Західної, Центральної, Північної та Південної України.

А коли завершаться воєнні дії на Донбасі –надішлють книги і на Схід. Збиратимуть допомогу книжками до завершення форуму.

Про це повідомила сьогодні, 12 вересня, журналіст «Газети по-українськи» Вікторія Цимбаліста.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів