Митці збирають у Львові кошти на ремонт козацької чайки

21:58 13 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Козацька чайка «Пресвята Покрова» / «Cossack boat «Presviata Pokrova» в інтернет-мережі «Facebook»

У галереї на вулиці Наливайка розгорнуто виставку «Козацька чайка. Від витоків до сьогодні».

У вівторок, 13 грудня, митці Тарас Бенях, Устим Федько, Юрко Волощак та Андрій Винницький відкрили в Мистецькій галереї Гері Боумена на вулиці Наливайка, 12 виставку «Козацька чайка. Від витоків до сьогодні». Зокрема експонуватимуть там до 24 грудня фото, відео, публікації та інсталяції із подорожей на козацькій чайці «Пресвята Покрова».

Сконструювали її 1991 року ентузіасти львівського козацького товариства «Кіш». З того часу «Пресвята Покрова» пройшла тисячі морських миль. Представляла Україну на найбільших морських фестивалях старовинних кораблів, таких як «Brest- 1996» у Бресті, Франції, «Sail-1995» у Нідерландах, «Armada de Liberte-1996» в Руані, Франції, довколосвітній регаті «Southamton-1994» у Великій Британії.

Капітан чайки Тарас Бенях розповів: «Пряме спілкування між українцями та іншими народами Європи є найбільш дієвим засобом поширення інформації про Україну, її культуру, традиції, створення позитивного іміджу нашої країни. Особливо важливе таке спілкування в час агресивної політики потужних російських медіа ресурсів спрямованої на дискредитацію України». 

Однак упродовж останніх п’яти років команда чайки не здійснювала походи. Тарас Бенях пояснив: «Спочатку через економічні чинники, а пізніше – через політичні події. Зазнав ушкоджень дерев'яний корпус та палуба, морськими припливами затопило мотор. На спільнокошті збираємо на ремонт вітрильника 60 тисяч».

Про це повідомили сьогодні, 13 грудня, в інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів