«Музика в старому Львові» пролунає вшосте

09:45 5 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

15-31 серпня відбудеться VI Міжнародний музичний фестиваль «Музика в старому Львові».

Про це повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові» – понад десять подій, кожна з яких демонструватиме багатовимірність, різноманітність та унікальність музичної культури міста. До цієї ідеї цьогоріч долучиться ще й інтерактивна ідея об’єднання та створення культурних містків на різних рівнях. Це стосується не лише формування масштабного мистецького простору у найрізноманітніших історичних локаціях міста, а й також між двома сусідніми державами – Україною та Польщею».

«Цей задум втілять у проекті «102», який відбудеться 25 серпня в прикордонному селищі Нижанковичі. Він отримав назву від гілки залізничної лінії, яка поєднує Нижанковичі та польський Перемишль. Третьою ланкою фестивалю стане об’єднання у його межах найкращих українських колективів і музикантів із Львова, Одеси та Києва, а також із Польщі та США», – поінформували також в облдержадміністрації.

«13 серпня відбудеться передвідкриття фестивалю «Музика в старому Львові», у якому прес-конференція заходу поєднається із оригінальним проектом «Нова квадромузична система». Концерт відбудеться за участю Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» (художній керівник – Сергій Бурко), на базі якого й сформувався фестиваль. На гостей очікуватиме цікава програма у не менш оригінальному акустичному вирішенні: публіка розташовуватиметься в центрі, а виконавці сформують чотири острівки навколо», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Разом із львівськими солістами «Віртуози Львова» 15 серпня у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла також відкриють фестиваль, а 21 серпня витуплять у Кракові, де ще з 1976 року щорічно в серпні проводиться фестиваль-побратим під назвою «Музика в старому Кракові» («Muzyka w StarymKrakowie»). За словами організаторів, співпраця із найстаршим польським фестивалем вже триває не один рік, що неабияк сприяє активному обміну досвідом та популяризації української музичної культури в Європі», – повідомили також в облдержадміністрації.

«У програмі шостого міжнародного фестивалю «Музика в старому Львові» на гостей очікують чимало подій. Серед них – концерти органної музики за участі американської виконавиці Ґейл Арчер (16 серпня), провідної української органістки Олени Мацелюх (24 серпня) та польського органіста Владислава Шиманського (25 серпня); концерти барокової та класичної музики європейських й українських митців у цікавих виконавських втіленнях», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів