Мощі Святого Івана Павла ІІ будуть виставлені у Львові впродовж 10 днів

16:55 26 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Як повідомили в неділю «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, собор Святого Юра відчинений щоденно з 7.00 до 20.00.

У прес-службі міської ради повідомили в неділю «Щоденному Львову», сьогодні, 26 жовтня, до нашого міста привезли мощі святого Івана Павла ІІ. У повідомленні також конкретизують:

«Мощі привезли із Кракова до Львова на прохання Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука і виставили для привселюдного почитання у Соборі Св. Юра об 11.00, під час Богослужіння з нагоди завершення зустрічі східних католицьких ієрархів Європи, яка триває зараз у Львові. Мощі будуть виставлені для почитання впродовж 10 днів.

Собор Св. Юра відчинений щоденно з 7.00 до 20.00. Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук заявив під час Божественної Літургії:

«Дорогі брати і сестри! Сьогодні ми зійшлися у цьому святому храмі для того, щоби вознести до нашого Господа молитву подяки за 25 років свободи нашої Церкви на рідних землях. Цей пропам’ятний листопад 1989 року став переломним моментом в історії Європи. Упав Берлінський мур, Господь почав змінювати історію поділеної Європи. В той же момент Господь навідався і до нашого народу. 25 років тому Бог промовив до нашої з вами Матері-Церкви, кажучи: «Не плач! Ось Я приходжу як визволитель». Посилає своїх провісників, кажучи: «Потішайте мій народ». 

Ця молитва подяки звучить різними мовами: українською, старослов’янською, румунською, грецькою, італійською. Між нами є наші владики з різних церков – від Новосибірська до Британських островів, від Атен до Парижу. Сьогодні ми разом з владиками Східних Католицьких Церков Європи зібралися, щоби подякувати Господу Богу за воскресіння Його Церкви України. 

Сьогодні Господь відповідає нам, воскреслій Церкві, що ми маємо бути свідками Його Воскресіння, проповідниками Його сили, носіями віри в Бога, яка є основою, найглибшим фундаментом українського буття. Ми маємо сьогодні бути свідками тої віри, яку нам, як найдорожчий скарб, передали наші батьки. 

Ми сьогодні особливо згадуємо Святого Папу Івана Павла ІІ, який був великим провісником і захисником воскресіння нашої Церкви. Його мощі ми сьогодні урочисто будемо почитати і винесемо для привселюдного почитання у нашій церкві. Сьогодні Господь Бог кличе нас бути християнами нового часу і своєю вірою ділитися з іншими людьми. 

У цей день, коли Україна вибирає своє майбутнє, коли вкотре мусить вибрати свободу і волю у Христі Ісусі, ми питаємо себе: «Що Господь Бог сьогодні через нашу Церкву хоче сказати Україні? Скільки похоронних процесій за вбитими Героями сьогодні прямує через брами наших міст і сіл? Скільки матерів сьогодні оплакує своїх дітей і з ними, начебто, втрачає своє майбутнє? Що сьогодні Церква має сказати цим матерям?». Ми відчуваємо, що сьогодні Бог несе нашому народові слово: «Не плач, бо Я з тобою». Той страх і непевність, які сьогодні переживає кожен з нас, Господь торкає своєю життєдайною десницею і перетворює їх на трепет перед Його всемогутньою присутністю між нами. 

Сьогодні ми як ніколи повинні пережити у серці правду про те, що Господь навідався до свого народу. У Ньому є наша свобода, наше життя, наша надія, наше воскресіння. Нехай Всемилостивий Господь через нашу Церкву сьогодні висловить слово потіхи до свого народу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів