МКМС планує затвердити у Львові буферні зони об'єктів ЮНЕСКО

14:45 7 лютого 2020 р.

Фото до новини

Міністерство культури, молоді та спорту України планує затвердити буферні зони об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у Львові та Чернівцях.

Про це, як повідомили в «Укрінформі», заявила заступник міністра культури, молоді та спорту України Світлана Фоменко під час брифінгу на тему «Захист об’єктів ЮНЕСКО: нові буферні зони в Києві, об’єкти реставрації в Україні на 2020 рік».

Урядовець: «Я також думаю, що у цьому ми маємо затвердити і затвердимо буферні зони наших інших об’єктів, які розташовані у Львові та Чернівцях. Ми маємо тепер всі правові підстави, у законі про охорону культурної спадщини чітко зазначено, що наше міністерство затверджує такі буферні зони. Тому в цьому році ми формалізуємо і це питання, і чітко будемо знати правила гри, і чітко знати, яким чином ми захищаємо нашу спадщину».

Натомість голова МКМС Володимир Бородянський зазначив, що зараз міністерство займає активну позицію щодо визначення пам’яток, які необхідно реставрувати. За його словами, раніше все виходило зі спроможності самих пам’яток, від наявності технічної документації і таке інше. Урядовець також повідомив: «Зараз ми визначили державні пріоритети, і ті пам’ятки, які вже потребують втручання, і вже було декілька обговорень, і ми визначили перелік цих пам’яток. Ми змінюємо підходи розпорядження державними грошима задля підвищення ефективності таких витрат».

Як інформував «ЩЛ», на Львівську міськраду поскаржаться в ЮНЕСКО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів