Міжнародний фестиваль «Wiz-Art» пройде у Львові вдванадцяте

13:48 19 серпня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: tvoemisto.tv

19-25 серпня у Львові покажуть під девізом «Наважся побачити» в межах Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Wiz-Art» понад 120 ретельно відібраних з-поміж 1291 робіт.

Про це повідомили в понеділок, 19 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Потужна міжнародна та національна конкурсні програми, спеціальні покази до Дня незалежності, унікальна нагода для глядачів долучитися до обрання найкращої короткометражки Європи – це лише частина того, що чекає на відвідувачів 12-го кінофестивалю «Wiz-Art».

Директорка фестивалю «Wiz-Art» Ольга Райтер зазначила: «Тішимось, що вже 12 рік поспіль ми знаходимо можливості й партнерів, щоб організувати фестиваль. З кожним роком фестиваль стає все більшим. Цього року він триватиме сім днів. До нас надійшло 1291 фільмів з п’яти континентів світу, і це при тому, що подача до нас є платною».

Ольга Райтер розповіла також: «Орієнтовно кожен 10 фільм зміг туди потрапити. Тому фільми, що включені у нашу програму, справді є вибраними. У національному конкурсі змагаються 10 фільмів, а у міжнародному конкурсі 16. Ці фільми претендують на нашу головну нагороду «Grand Prix».

Директорка фестивалю «Wiz-Art» поінформувала також: «Будуть такі нагороди, як «Найкращий український фільм», «Вибір глядачів», «Найкраща режисерська робота» та «Найкращий сценарій». Цього року наш фестиваль відбувається на День незалежності. У червоній залі «Кінопалацу» ми показуємо два українських фільми «На перехресті історії» та «Дорога додому». Це є фільми 2011 і 2018 року. На нашу думку, ці фільми рефлексують той шлях, який Україна пройшла за цей час».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів