Міжнародний фестиваль класичної музики відбудеться у Львові втретє

12:15 31 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Третій сезон Міжнародного фестивалю класичної музики «LvivMozArt» триватиме 3-11 серпня.

Про це повідомили  в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Тема цьогорічного фестивалю «Музика та література», яка захована поміж рядків та нот в програмі кожного концерту. Впродовж дев’яти днів до Львова завітають світові зірки, відбудеться відкриття кількох нових локацій та співпраця з світовими музичними товариствами».

«Центральна постать фестивалю – німецькомовний публіцист та письменник Йозеф Рот, який народився в Бродах біля Львова. У 2019 році ми маємо надзвичайну нагоду відзначити його подвійний ювілей - 125 років від народження та 80 років по смерті — справді унікальною подією», – поінформували також у міськраді.

«4 серпня біля Руїн Синагоги на Батьківщині Йозефа Рота в Бродах відбудеться грандіозний пам’ятний концерт, присвячений ювілею письменника. В концерті у супроводі оркестру «INSO-Lviv» та Львівської хорової капели «Дударик» візьмуть участь світові зірки. Зокрема – південно-африканська оперна співачка Пумеза Мацікіза, американський митець Абраам Броди, кіноакторка Сунні Меллез, диригуватиме Оксана Линів. Прозвучить «Kyrie Eleison» української композиторки Богдани Фроляк та 3-тя Симфонія «Kaddish» титана американської культури, сина українських емігрантів з Рівненщини Леонарда Бернстайна», – розповіли також у міськраді.

«У рамках фестивалю відбудуться масштабні концертні постановки, витончені вечори камерного формату, перформанси, презентації та речиталі. Фестиваль об’єднає найкращих українських та світових музикантів, відкриє цікаві локації та заповнить найбільші концертні зали міста», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів