Мінюст зареєстрував Київську митрополію Православної церкви України

14:48 31 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: informator.news

На сайті міністерства юстиції розміщено інформацію про реєстрацію «Релігійної організації «Київська митрополія Української православної церкви (Православної церкви України».

Про це повідомили на порталі «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України», де також розповіли: «Засновником релігійної організації є Помісний Об’єднавчий Собор ПЦУ, а органом управління Митрополит Київський і всієї України, яким нині є Митрополит Епіфаній (Думенко Сергій Петрович). Місцезнаходження юридичної особи – 01601, Київ, вултця Трьохсвятительська, будинок №6».

Як повідомив сьогодні на конференції «Юрисдикційний статус Київської православної митрополії в 1686 році: богослов'я, канонічне право та культурно-історичний аспект» директор департаменту у справах релігій і національностей міністерства культури Андрій Юраш, 30 січня також було зареєстровано нову Церкву і її Статут, який був прийнятий на Соборі 15 грудня 2018 року. А також статут самої Київської митрополії УПЦ (ПЦУ).

«Ці два терміни (УПЦ і ПЦУ. – Ред.) будуть вживатися як синонімічні і це погоджено з Фанаром безпосередньо. Тому вживання термінів Українська Православна Церква і Православна Церква України закріплено саме за адміністративною одиницею, яка називається Київська митрополія», – сказав Андрій Юраш.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів