Мед!: у Львові відкрили мистецький проєкт з дзижчанням бджіл

10:48 24 лютого 2021 р.

Фото до новини

У львівській галереї «Зелена канапа» представили проєкт художниці, дизайнерки і викладачки Олени Жеребецької «МЕД!». До створення цієї виставки художницю надихнув минулорічний тотальний карантин, весна і бджола.

Про це інформує газета "День", пише Dailylviv.

«Ми опинились закриті всі в межах своїх помешкань.  Замкнутий простір. Тривога. Обмеження пересування. А за вікном весна починає свій життєвий рух. Відкрите вікно. Бджола залетіла. І тут приходить розуміння, що життя просте і прекрасне триває, що там, за вікном, все те, що, можливо, ти не зауважував. Бджола нагадала міф. Ейнштейн сказав: «Після вимирання всіх бджіл людство протягне лише чотири роки».  Можливо правда, можливо ні – перевіряти не хочеться. І ми не здаємось. Ми, як ті працьовиті бджоли, завжди в динаміці», - розповіла художниця.

Мистецький простір галереї в межах даного проєкту наповнений не лише картинами, а й тематичним одягом із ручним розписом. Доповнює атмосферу в приміщенні дзижчання бджіл, яке звучить із динаміків.

«Мед – продукт життєдіяльності бджіл, який використовували наші предки ще до сільського господарства, а саме 13 000 років тому. Символ гармонійного симбіозу життєдіяльності людини з природою. Бджоли - то не просто комахи. Бджоли виробляють мед.

Будьмо як бджоли - вироблятимемо щось прекрасне, корисне, будьмо творцями!», - додає Олена Жеребецька.

Оглянути проєкт «МЕД!» в «Зеленій канапі» можна до 21 березня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів