Львів’яни хочуть «реанімувати» Стрийський парк

15:30 7 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

У межах публічної консультації щодо першочерговості покращень у Стрийському парку, яка тривала з 1 до 25 жовтня, львів’яни запропонували те, що насамперед потрібно вдосконалити у Стрийському парку.

Менеджер проектів  «Інституту міста» Орест Олеськів розповів: «Інститут міста долучився до цієї ініціативи проведення публічних консультацій. Ми вважаємо, що такий механізм є справді цікавим для впровадження в місті, адже дозволяє ставити пріоритети в різних проектах, які стоять на порядку денному, і реалізувати ті, які найбільш потрібні людям. Зараз є нова дирекція Стрийського парку, багато ідей, багато проектів на порядку денному, і думка людей дуже важлива, щоб розставити відповідні акценти. Бачимо, що людей найбільше зацікавила вода, і воно й не дивно, бо її у нас бракує. Цей фонтан є справді хорошим об’єктом, над яким потрібно працювати».

На публічну консультацію було винесено п'ять питань про те, що насамперед потрібно вдосконалити у Стрийському парку:

1. Встановлення майданчика для вигулу собак.

2. Обгородження парку по периметру, відеоспостереження та нагляд охорони.

3. Покращення освітлення: ремонт старих та встановлення нових, додаткових ліхтарів.

4. Відновлення водних об’єктів: розчищення та облаштування берегових ліній.

5. Відновлення громадських вбиралень.

За допомогою смс-повідомлень та голосування в системі опитування громадської думки в режимі он-лайн, свою думку висловило 1198 львів'ян. Переможним став варіант №4 «Відновлення водних об’єктів: розчищення та облаштування берегових ліній», який набрав 347 голосів.

Керівник Стрийського парку Олена Мазурик зазначила: «Над усіма вищеназваними проблемами ми працюємо. Тобто це не означає, що ми зараз будемо відновлювати лише фонтан «Русалку», а на всіх інших об’єктах ставимо крапку. Думаю, впродовж 2019-2020 років всі вони будуть втілені в життя».

Про це повідомили в середу, 7 листопада, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів