Львівські театри допоможуть жертвам «Беркуту» (відео)

18:54 5 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

А євромайданівців запрошують до себе без квитків.

«ТСН.ua» повідомляє сьогодні, 5 грудня, в сюжеті теленовин «Львівські театри покажуть благодійні вистави євромайданівцям»:

«Львівські театри влаштували гуманітарну євроакцію. Від завтра і впродовж трьох днів  театри Львова покажуть благодійні вистави, йдеться в сюжеті «ТСН. Особливе».

Усі зібрані кошти за квитки передадуть на допомогу постраждалим від «Беркуту». Так, сьогодні Львівська опера запрошує учасників Євромайдану на виставу «Паяци» Руджеро Леонкавалло. Для цього уже зарезервували 10 рядів у залі. 

Дві сотні людей зможуть безкоштовно подивитись постановку, погрітись і перепочити від протесту. Щоб потрапити до опери, охочі мають сказати спеціальний пароль, який оголосили на майдані». 

Своєю чергою, «Gazeta.ua» інформує у четвер у публікації «У Львові учасники Євромайдану можуть безплатно ходити на культурні події»:

«Львівські працівники культури активно підтримують учасників Євромайдану у Львові та Києві. Частина з них перебуває на мітингах, інші далі продовжують виступати.

«Усіх студентів та учасників майданів запрошують безкоштовно на культурні події», –заявили координатори Євромайдану із сцени біля пам'ятника Т. Шевченкові.

Міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez» також солідаризується зі студентством. Більшість музикантів, незважаючи на ситуацію в країні, вирішили приїхати на фестиваль виступити для збору коштів.

Фестиваль триває 4 по 15 грудня. Вхід на всі концерти фестивалю буде безкоштовним. 

Під час виступів буде проведено збір коштів для потреб Євромайдану. Кошти будуть передані студентам.

«Для середовища фестивалю принциповим є відстоювання громадянських свобод. Найважливішим для цього є поява нового покоління: освіченого, самодостатнього і відповідального. Власне для нього ми щороку і робимо наш фестиваль», – говорять організатори «ДжазБезу».

Львівські міські театри ім. Леся Курбаса, театр «Воскресіння», театр юного глядача, театр ім. Лесі Українки, театр «І люди, і ляльки», Львівський будинок органної і камерної музики, а також управління культури Львова закликають допомогти людям, які постраждали від брутального розгону Євромайдану.

«Усі львів'яни, які тут, на нашому Євромайдані, декларують протест українського народу, що вийшов на вулиці висловити свою недовіру владі, яка скоїла злочин проти своїх громадян, можуть через культуру особисто підтримати постраждалих. Завтра на їх місці можемо бути ми з вами. Це не питання любові чи не любові до мистецтва – це наша людська постава, наша честь і наша солідарність. Станьмо поряд, плече в плече», – кажуть учасники акції.

Розклад благочинних акцій – на сайтах театрів. Львівська обласна філармонія також прийняла 4 грудня на загальних зборах трудового колективу резолюцію про підтримку Євромайдану та євроінтеграції України і зробила вільним вхід для учасників акцій протесту».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів