Львівські митці зводять храм неподалік Донецька

17:00 9 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Львівські митці зводять храм для бійців за 20 кілометрів від Донецького аеропорту.

Про це повідомили в понеділок, 9 вересня, «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України», де також розповіли: «Львівські митці зводять для бійців, які воюють на сході, духовний осередок у буковинському стилі. Однак до побудови храму святої Анни може долучитися кожен: досить лише придбати один із брусів. Святиня має з'явитися за 20 кілометрів від Донецького аеропорту в селі Карлівка.

«Саме на цій території ще від початку війни, в межах волонтерського проекту «Тризуб-Дентал», ідейник проекту Мирон Угрин лікує з колегами бійцям зуби. Зараз це роблять на борту «Слона» – пересувного стоматологічного комплексу. Вже допомогли майже 40 тисячам воїнів», – поінформувала також «РІСУ».

«Ініціатор зведення храму святої Анни, керівник стоматологічної клініки Мирон Угрин, розповів: «Маємо в Карлівці Донецької області комплекс, який обладнаний найкращою апаратурою. Бо ми давно перейшли від лозунгу «Все для фронту» до гасла «Все краще для фронту». Тому обладнання все нове. Це є комп'ютерна томографія, хірургічні мікроскопи».

«Духовний осередок зведуть, аби бійці мали де перечекати чергу до лікарів. Зараз бруси та ґонт для храму на станках – як і 150 років тому – вручну вистругують верховинські майстри», – повідомили також «РІСУ».

«На хорах буде бібліотека. Там встановимо столики. Бійці зможуть за ними посидіти – почитати книжки. Лавки будуть розставлені в церкві. Можна собі просто перепочити. Можна з хлопцями поговорити про якісь їхні проблеми, це буде місце, де можна буде їх зібрати разом», – пояснив Мирон Угрин.

«Храм покриватиме 220 квадратних метрів ґонту. А на вікнах буде вітражне скло виконане в стилістиці писанки з 26 спечених елементів. Вітражі творить знаний львівський майстер гутного скла Андрій Бокотей», – поінформувала також «РІСУ».

«А от іконостас буде від відомого іконописця Тараса Лозинського. Він почав малювати його від перших днів Майдану. А за місяць-два Герої Небесної Сотні вже дивилися на автора з ікон як апостоли», – повідомили також «РІСУ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів