Львівська облрада хоче стати співзасновником журналу «Дзвін»

13:59 10 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zounb.zp.ua

Валерій П’ятак доручив профільному департаменту ОДА та управлінню облради докласти всіх зусиль, аби восени розпочати процедуру входження обласної ради до числа співзасновників «Дзвону». Зі свого боку чергу керівництво часопису повинно надати на розгляд депутатів стратегію розвитку сучасного літературного журналу.

Про це повідомила прес-служба ЛОР.

Заступник голови Львівської обласної ради Валерій П’ятак провів 10 червня нараду щодо фінансового забезпечення літературного журналу «Дзвін». На нараді були присутні представники профільних управлінь обласної ради та обласної державної адміністрації, а також керівництво часопису.

Уже не вперше керівництво «Дзвону» звертається до Львівської обласної ради за фінансовою допомогою. Минулого року з обласного бюджету на підтримку видання було виділено 217 тис. грн.

Зокрема, під час наради обговорили можливість входження Львівської обласної ради до числа співзасновників часопису, що повинне спростити процедуру фінансового забезпечення журналу. Також учасники наради зосередились на питанні реформування редакційної політики

Як зауважив Валерій П’ятак: «Обласна рада хоче, аби «Дзвін» виходив у світ і розвивався. Саме для цього ми готові стати співзасновниками часопису. Проте ми чекаємо, що керівництво журналу підготує проект розвитку сучасного друкованого проекту, зберігши при цьому всі якісні та патріотичні принципи і залучивши нові інструменти роботи».
Окрім того учасники засідання зосередили увагу на важливості промоції часопису серед громадськості. «Журнал – якісний, але, на жаль, коло його читачів не таке широке, як хотілось би. Тому і тут потрібно попрацювати на перспективу. Добре було б створити інтернет-версію часопису, модернізувати зовнішній вигляд друкованого видання, розпочати роботу з окремими авторами. Врешті-решт – забезпечити кожну бібліотеку області примірниками «Дзвону», аби вчителі, школярі та їхні батьки мали змогу читати якісну літературу», – наголосив заступник голови обласної ради.


Нагадаємо, «Дзвін» – щомісячний літературно-мистецький і громадсько-політичний часопис Національної спілки письменників України.  Видається у Львові. Заснований 1940 під назвою «Література і мистецтво». Від липня 1945 до лютого 1951 виходив піж назвою «Радянський Львів» як журнал Львівської організації Спілки радянських письменників України. 1951—1989 виходив під назвою «Жовтень». Від 1990 виходить під сучасною назвою «Дзвін».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів