Львівська міськрада ухвалила демонтувати «баняки» на Сербській

14:50 21 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

«За» це рішення проголосували 59 депутатів.

Про це повідомляє сьогодні, 21 листопада, прес-служба ЛМР. За її інформацією, у четвер на розгляд пленарного засідання сесії Львівської міської ради була винесена ухвала про примусовий демонтаж самовільно встановлених конструкцій на фасаді будинку №3 по вулиці Сербській.

Проект ухвали підготувало управління охорони історичного середовища, а підтримали його 59 депутатів. Як ідеться в ухвалі «Про демонтаж самовільно встановлених металевий конструкцій з фасаду будинку №3 на вул. Сербській», «з метою дотримання законодавства у сфері охорони історичного середовища, у зв’язку з відсутністю відомостей про наявність дозвільної документації на розміщення конструкцій», міська рада доручила комунальному підприємству «Адміністративно-технічне управління» здійснити примусовий демонтаж самовільно встановлених конструкцій силами підприємства або під його замовлення підрядними організаціями. 

Причому власник повинен компенсувати кошти, витрачені на примусовий демонтаж конструкцій. Наразі вони зберігатимуться на складі КП «АТУ» – їх повернуть власнику після компенсації витрат на їх демонтаж та зберігання. 

Водночас голова Галицької районної адміністрації Ірина Чілімова зазначила, що у Господарському суді порушено провадження за позовом районної адміністрації до ТзОВ «Шоколад» щодо приведення фасаду будинку по вул. Сербській, 3 до попереднього стану. Розгляд призначено на 26 листопада об 11:30. 

«Крім того, ТзОВ «Шоколад» 11 листопада звернувся до суду щодо скасування розпорядження голови Галицької РА. Засідання суду призначено на 6 грудня о 15:00», – зазначила Ірина Чілімова. 

Як повідомляв «Щоденний Львів», ЛМР подала в суд на «Шоколад» за «баняки» на фасаді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів