Львівська міськрада скерувала понад 200 тисяч гривень на проекти ГО «Лярш-Ковчег»

12:10 25 липня 2019 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові 13 людей з комплексною глибокою розумовою та фізичною неповносправністю беруть участь у денній програмі «Усмішка».

Про це повідомили в четвер, 25 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Проект «Особливе піклування для особливих людей на денній програмі «Усмішка» створили в ГО «Лярш-Ковчег», а фінансово підтримали його реалізацію в управлінні соціального захисту Львівської міської ради. Як повідомили в ГО «Лярш-Ковчег», проект триватиме упродовж семи місяців – з квітня до жовтня 2019 року Упродовж цього часу «Усмішка» працюватиме з 10.00 до 17.00 чотири рази на тиждень (з понеділка до четверга). Функціонує «Усмішка» у приміщенні, що на вулиці Перфецького, 11.

«Усі учасники програми «Усмішка» об’єднані у дві групи. Одна відвідує програму у понеділок та середу, а друга – у вівторок та четвер. Заняття в »Усмішці» плануються індивідуально: складено плани індивідуального супроводу для кожного учасника. Також досвідчені психологи, асистенти та волонтери проводять індивідуальні та частково групові заняття з оволодіння соціально-побутовими навичками та навиками самообслуговування. А ще усіх учасників щодня до місця проведення та назад додому довозить мікроавтобус», – розповіли в організації «Лярш-Ковчег».

«Загальний бюджет проекту становить 144,8 тисячі гривень, 91,8 тисяч з яких у рамках співфінансування надало управління соціального захисту ЛМР», – поінформували також у міськраді.

Начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин зазначив: «Це не єдина ініціатива ГО «Лярш-Ковчег», яку профінансували з міського бюджету Львова. Зокрема, попри проект «Усмішка», ми профінансували ще й захід «Долаємо бар'єри разом». Фінансова підтримка становить 119,2 тисячі гривень. В рамках цього заходу 50 осіб з розумовою неповносправністю у супроводі 24 волонтерів-асистентів мають змогу мандрувати Львівщиною. Зокрема, передбачено три мандрівки – дві одноденні подорожі, а одна – багатоденна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів