Львівська галерея мистецтв експонує сучасне мистецтво Данії

13:38 2 вересня 2017 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук

У п’ятницю, 1 вересня, у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького відкрилася виставка «Поміж нами».

Виставка «Поміж нами» вперше презентує сучасне мистецтва Данії в Україні. Зокрема, у Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького виставці представлені роботи спілки митців «Данське народне мистецтво».

Загалом в експозиції виставлено роботи 26 митців цієї спілки. Глядачі можуть побачити живопис, графіку, відеоінсталяцію, фотографії, скульртури, картини на шкірі оленя тощо. 

Деякі автори приїхали в Україну, щоб особисто ознайомлювати глядачів зі своїми творами. Зокрема, Улла Бек Бруун презентувала свій «Протез», який повністю відповідає своїй назві – це велика левова лапа у формі протезу. Художниця прикріплювала цей протез собі до руки і так розгулювала поміж відвідувачів.

Улла Бек Бруун розповіла: «Звичайний протез використовують для того, щоб замінити відсутню кінцівку. Мій же протез можна і навіть потрібно носити маючи всі кінцівки на місці. Адже мій протез у формі лапи лева має надавати тому, хто його носить, сили. Це такий своєрідний захист усім тим, хто потребує захисту». 

Як зазначають організатори, виставка «Поміж нами» породжує думки про рух та позиціювання людського індивідуму у сучасному світі. Постає логічне запитання про те, що саме поєднує чи розділяє нас? Чи ми ставимося до «нас» як до «одного цілого», або як «один до одного»? Чи ми взагалі можемо надалі говорити про «нас» та про «них»? За допомогою цієї виставки спілки «Данське народне мистецтво» має на меті розглянути ці питання детальніше та дослідити, що саме відбувається на людському та міжлюдському рівні у сучасному глобалізованому світі. Триватиме виставка «Поміж нами» до 30 вересня.

«Данське народне мистецтво» є новоствореною спілкою митців Королівства Данії. Почавши діяльність навесні 2014-го, роком пізніше вона задекларувала свій маніфест в якому виклала власне бачення  її головної мети та місії. Свою першу виставку «Трансфер» художники провели в Угорському національному музеї – замку «Есткргом» утравні-червні 2016 року.  До спілки належать біля 40 митців, в яких вже сформований погляд на культурні процеси сучасності і які мають своє місце в розвитку їх тенденцій. Виставка «Поміж нами» є другою в історії спілки.

Про це повідомили сьогодні, 2 вересня, в київському часлописі «День»., де також опублікували фоторепортаж зі Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів