Лікарі у Львові вдягнуть левів-охоронців у вишиванки

11:23 21 травня 2020 р.

Фото до новини

Античні статуї Нептуна, Амфітріти, Адоніса та Діани на площі Ринок — у вишиванках та вишиваних масках.

А вже о 12.00 год вишивані сорочки і маски приміряють леви-охоронці Ратуші — їх одягнуть лікарі медичних закладів міста. Так сьогодні у Львові відзначають День вишиванки і дякують лікарям за роботу в умовах пандемії.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Кожного року ми відзначаємо Міжнародний день вишиванки. Цьогоріч, зважаючи на пандемію COVID-19, ми не будемо робити масових заходів, але вишиванка — це наш генетичний код, ми, як і щороку, одягаємо скульптури і статуї на площі Ринок, але з новим атрибутом — вишиваною маскою. Також будемо одягати міських стражів — левів, які стоять перед Ратушею: їх цього року будуть одягати лікарі, які цілодобово захищають усіх нас. Зокрема, близько 10 лікарів з різних лікарень нашого міста разом з міським головою одягнуть міських левів та заспівають державний гімн України.

Це досить символічно: вишиванка завжди була генетичним кодом українців, своєрідним захистом, тому вишиванки і вишивані маски одягнуть лікарі, які щоденно є у масках, рятуючи наші життя. Це буде своєрідним знаком подяки лікарям за те, що вони сьогодні боряться з цією недугою", — розповів Роман Яцикович, керівник управління внутрішньої політики Львівської міської ради.

Зокрема, до одягання левів перед Ратушею запросять лікарів з міської лікарні швидкої допомоги, обласної інфекційної лікарні, міської дитячої лікарні, обласної дитячої лікарні «Охматдит» та з інших лікарень міста.

Традиційно, вишиванки та вишивані маски для львівських скульптур підготує ТМ «Скиба».

Нагадаємо, День вишиванки в Україні відзначають щорічно у третій четвер травня.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів