Капела зі Львова заспівала у Ризі Гімн України за участі 15 000 хористів

16:35 7 липня 2023 р.

Фото до новини

У ці дні Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» бере участь у ювілейному 150-му хоровому фестивалі у місті Рига (Латвія).

У межах заходу український колектив виконав Гімн України з 15 000 хористів. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

«Дударик» – єдиний закордонний колектив, який запросили на цю подію. 

«До фестивалю прикута увага усієї Латвії і світової громадськості впродовж цілого тижня. І головним цьогорічним висловом (меседжем) є декларація підтримки українського народу у боротьбі за незалежність і за саме існування. В такий спосіб Латвія промовляє до цілого цивілізованого світу – Перемога буде за Україною!», – поділився думками про фестиваль керівник та диригент «Дударика» Дмитро Кацал.

Цей фестиваль вважається найбільшою хоровою подією в світі і є важливою подією у латвійській культурі та суспільному житті. Окрім того, він є шедевром усної і нематеріальної спадщини людства. Вселатвійське свято пісні і танцю проводиться з 1873 року, як правило, щоп'ять років. Одночасно на фестивалі збираються понад 40 тисяч виконавців. 

Як правило, в репертуарі фестивалю – народні та класичні хорові пісні, які виконувалися акапельно, проте, останнім часом, сучасні популярні пісні були теж включені в репертуар.

Хорова капела Дударик заспівала біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові

Блокування співу Дударика про Бандеру і Україну як МЕТА Фейсбуку (відео)

Капела “Дударик” отримає національний статус

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів