Ігорю Білозору - 66: у Львові вшанували композитора, лідера ВІА "Ватра"

13:10 24 березня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 24 березня - день народження народного артиста України, композитора, лідера ВІА «Ватра» Ігоря Білозора. До його могили на Личаківському кладовищі у Львові представники влади, громадськості поклали квіти.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

Біля могили провели чин панахиди. Близькі та друзі композитора поділилися теплими спогадами про нього.

"Сьогодні Ігорю Білозору могло б виповнитися 66 років. У його піснях все таке рідне, як «Мамина світлиця», і таке справжнє, як «Перший сніг». Життя Маестро обірвалося раптово, передчасно і трагічно. А пісня залишилася «недоспіваною». Тому сьогодні її пам’ятає, любить і співає вся Україна", - написав на своїй сторінці у Фейсбуці голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Довідка

Ігор Білозір народився 24 березня 1955 року в місті Радехові Львівської області. Навчався в Радехівській ЗОШ № 1.

Його перші музичні композиції виконував шкільний вокально-інструментальний ансамбль, а перший професійний запис відбувся 1969 року на Львівському радіо в передачі «Мандрівний меридіан».

Згодом Білозір переселився до Львова. Навчався у Львівському музично-педагогічному училищі та Львівській консерваторії. Стажувався в США та Канаді. З 1977 року - керівник ВІА «Ритми Карпат», а з 1979 року - художній керівник і соліст ВІА «Ватра» Львівської обласної філармонії.

Побитий 8 травня 2000 року за те, що заважав своїми піснями групі відвідувачів співати та слухати російський шансон. Через завдані травми 28 травня 2000 помер у лікарні.

Похований у Львові на Личаківському кладовищі.

Львів'яни вшанували композитора Володимира Івасюка

У Брюховичах під Львовом вшанували пам'ять композитора Володимира Івасюка

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів