Євромайдан запрошує до себе на Різдвяні свята (відео)

17:08 4 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Про це повідомили на брифінгу в Штабі національного спротиву коменданти Будинку профспілок Степан Кубів, Микола Блавацький і Сергій Аверченко.

За словами Кубіва, очікується, що святкувати Різдво на Майдан приїдуть кілька сотень тисяч людей з усієї України, у тому числі, безумовно, й кияни. «Святвечір буде проходити у великій сім’ї, яка називається Майдан. Буде представлено дванадцять страв, головною серед яких буде кутя. Вона буде двох сортів. Одна така, яка властива для Західної та Центральної України, інша – яку готують на Сході країни», – розповів також Кубів.

У святковому меню передбачені також декілька сортів пампухів, блюда козацької кухні тощо. Кутя варитиметься у великих казанах на Майдані. 

А впродовж 6-7 числа на Майдані будуть проведені святкові молебні. Сформовано й програму виступу вертепів.

«Святкова програма побудована так, щоб демонструвати єдність України», – повідомив також Кубів. За його словами, передбачено також подарунки для євромайданівців.

Отримати їх зможе той, кому дістанеться пампух зі спеціальною  монеткою в середині. Пред’явивши цю монетку, можна буде отримати сувенір – символ Майдану – розмальовану студентами каску, або оригінальні прикраси для ялинки.

«Киянам хочу подякувати за те, що вони зголосилися взяти багато людей на проживання на свята до себе», – наголосив комендант. Про це повідомляє в суботу прес-служба «Батьківщини».

Як повідомляв «ЩЛ», львів’ян закликали святкувати Різдво на Майдані в Києві, Львівщина відряджає на Євромайдан різдвяні вертепи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів