Євромайдан готує новорічний рекорд (відео, доповнено)

10:48 31 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

На його сцені виступлять сьогодні вночі Руслана, «Танок на майдані Конго», Марія Бурмака, «Тартак», Лама, «KozakSystem», Юлія Лорд, «Мандри», «Скай».


Відео: Николай Овчаров

Сьогодні на майдані Незалежності в Києві відбудеться спроба встановлення світового рекорду. Тисячі українців за кілька хвилин до настання 2014 року спробують перевершити досягнення з кількості людей, які водночас і в одному місці заспівають державний гімн.

Про таку ініціативу заявила співачка Руслана Лижичко. Вона попросила всіх людей, які прийдуть у новорічну ніч на Майдан, мати з собою або ліхтарики, або ж увімкнути світло в телефонах під час виконання гімну.

За словами Руслани, завдяки цьому легше буде порахувати людей, які зібралися на Майдані. Руслана повідомила також, що «на Майдані і довкола можуть зібратися 138 тисяч людей» За її словами, заявка на реєстрацію у Книзі рекордів Гіннеса подана і вже отримали позитивну відповідь.

А голова редакційної ради Національного проекту «Книга рекордів України» Олег Іваненко заявив, що на сьогодні рекорд одночасного виконання гімну належить Індії, де в травні 2013 року разом заспівали 121 630 людей. «У нас є всі шанси перевершити дане досягнення», – сказав він.

До і після рекордної спроби у святковому новорічному концерті на великій сцені Євромайдану виступлять Руслана, «Танок на майдані Конго», Марія Бурмака, «Тартак», Лама, KozakSystem, Юлія Лорд, «Мандри», «Скай». «Вперше в житті у Вас є можливість зустріти Новий рік на барикадах! «Барикадний Новий Рік» стане найкрутішим Новим Роком у Вашому житті!», – наголошують організатори.

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» продовжило роботу в ніч із 31 грудня на 1 січня на одну годину до 1:00. Про це повідомляє сьогодні, 31 грудня, «Радіо Свобода». Своєю чергою, «ТСН.ua» інформує у вівторок:

«Учасники Євромайдану та пересічні перехожі збираються на Майдані Незалежності з самого ранку та займають місця, аби сьогодні ввечері зустріти тут прийдешній Новий рік.

Завбачливі українці прийшли на Євромайдан задовго до початку святкування і зайняли собі найкращі місця неподалік сцени. Напередодні ввечері тут запалили вогні новорічної ялинки, прикрасили гірляндами намети та містечко. Кількість людей на Майдані Незалежності збільшується з кожною годиною».

Як інформував «Щоденний Львів», Руслана Лижичко запрошує на Новий рік у Київ, де в новорічну ніч на Майдані заспівають Державний Гімн України – для Книги рекордів Гіннеса.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів