«Гомін Лемківщини» пролунає неподалік Львова вчетверте

12:48 22 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

25-26 серпня на території стадіону села Зимна Вода відбудеться IV Львівський обласний фестиваль «Гомін Лемківщини».

Про це повідомили в середу, 22 серпня, в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «На свято з’їдуться лемки з різних куточків світу».

Начальник відділу мистецтв та розвитку культури облдержадміністрації  Василь Гладкий запевнив сьогодні під час брифінгу: «Впродовж двох днів на гостей чекає колоритна культурно-мистецька програма. Учасниками стануть колективи як з України - це Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська область, так і з Польщі, Сербії, Словенії. Також на фестивалі презентують виставку робіт майстрів народного мистецтва, вони покажуть відвідувачам культуру лемків».

Співорганізатор та ведуча Наталія Гудима фестивалю «Гомін Лемківщини» зазначила:«Початок фестивалю – о 14.00. Його родзинкою стане вікторина з лемкознавства з призами «Найрозумніший лемко», а також вечірня програма з ватрою і співанками. Впродовж фестивалю будуть різноманітні спортивні змагання. У суботу орієнтовно о 22.00- 23.00 розпочнеться вечірня програма, кожен учасник може розбити намет, виконувати співанки, палити ватру. Для наймолодших учасників у другий день фестивалю організують конкурс дитячої творчості «Юне лемчатко», де дітки виконуватимуть лемківські пісні і зможуть отримати цікаві призи». 

А голова Львівської обласної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Степан Майкович розповів: «Рішення проводити фестиваль у Зимній Воді прийняли виходячи  з того факту, що найбільша кількість лемків у Львівській області проживає у Пустомитівському районі, а також у зв’язку з його розташуванням неподалік обласного центру. Фестиваль організовуємо, щоб підтримати наші традиції, лемківську говірку, культуру. Символ нашого фестивалю – пам’ятати, жити, творити».

«Під час фестивалю від сільської ради села Зимна Вода щопівгодини курсуватиме автобус до Ватряного поля і назад», – поінформували також у прес-службі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів