Глава УГКЦ очолить на Львівщині Всеукраїнську прощу

09:32 26 червня 2019 р.

Фото до новини


Фото: velychlviv.com

У середу, 26 червня, традиційно відбудеться Всеукраїнська проща до села Страдч, присвячена пам’яті страдецьких блаженних, Дню мирянина та 30-літтю виходу Української греко-католицької церкви з підпілля.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Архиєрейську Божественну Літургію під час прощі очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук). Усіх запрошують єднатися у спільній молитві за Україну».

Парох храму Успення Пресвятої Богородиці УГКЦ у Страдчі, отець Іван Колтун, зазначив: «Ця проща підкреслює пам’ять виходу Української Греко-Католицької Церкви із підпілля. Адже упродовж року священики з парафіянами будуть пригадувати цю дату. Також під час прощі ми будемо мати коментар пана Олега Курія з коротким екскурсом про вихід Церкви з підпілля. Будуть і банери з відповідними світлинами. Також Блаженнішого Святослава зустрічатиме родина, яка в підпіллі приймала греко-католицьких священиків. Тобто ми стараємося всюди нести цей меседж, що цього дня ми молитовно будемо дякувати Богові за вихід Церкви з підпілля».

Програма прощі:

26 червня о 8:30 – з’їзд прочан у с. Ямельня, на місце мученицької смерті блаженних Священномученика Миколая Конрада та мученика Володимира Прийми.

26 червня з 9:00 – молебень до страдецьких блаженних.

26 червня з 10:00 – піша хода до молитовного поля біля «Страдецької гори».

26 червня з 11:00 – Архиєрейська Божественна Літурrія, яку очолить Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, Благословення та освячення всякої речі, присяга тверезості, похід до парафіяльної церкви та молитва до блаженних, хресна дорога

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів