Фільм львівської кінокомпанії про «Черкаси» презентували на міжнародному кінофестивалі

12:15 16 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

15 липня в межах презентації на кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю представлено перший кінотеатральний тизер фільму «Черкаси».

Про це повідомили у вівторок, 16 липня, в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: «Оголошена дата всеукраїнської прем’єри та виходу фільму на широкі екрани – 27 лютого 2020 року. Ця дата була вибрана не випадково, саме у цей час у 2014 році розпочалася анексія Криму».

Голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив: «Фільм «Черкаси», безумовно, є одним із найочікуваніших в українському кінопрокаті. А зважаючи на те, що прем’єра картини запланована аж на лютий, думаю, стрічка буде виходити на широкі екрани ще й з багажем фестивальних нагород». Режисерську версію фільму під назвою «U 311: Черкаси» покажуть у національній конкурсній програмі ювілейного Одеського міжнародного кінофестивалю.

«Стрічка – повнометражний дебют черкащанина Тимура Ященка розповідає історію екіпажу одноіменного тральщика навесні 2014 року. Консультантом фільму став реальний командир «Черкас» Юрій Федаш, а до акторського складу увійшли моряки, які тримали оборону на кораблі», – поінформували також у ЛМР.

«Всеукраїнська прем’єра та прокат кінотеатральної версії «Черкаси: останній корабель у Криму» заплановані до шостої річниці анексії Криму. «MKK Film service» – національний кіновиробник з головним офісом у Львові. Компанія займається супроводом кінозйомок у Західній Україні. А у 2015 році МКК фільм сервіс розпочала власне виробництво – спільно із польською студією Мунка створила короткометражний фільм «Лев», який став пріквелом до першої повнометражної роботи, воєнної драми «Черкаси», – розповіли також у ЛМР.

«Зйомки фільму відбулися за підтримки Держкіно та ВМС України у Очакові, Одесі, та невеличкому селі Чернігівської області. Виробництво фільму підтримали управління культури Львівської міської ради, Львівська обласна адміністрація, Черкаська обласна адміністрація, краудфандингова платформа «Велика Ідея» та фонд «Відродження», – повідомили також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів