Філарет приїде до Львова на святкування 1025-річчя хрещення Руси-України 12-15 вересня

14:50 9 вересня 2013 р.

Фото до новини

12-15 вересня на святкування 1025-річчя хрещення Руси-України на Львівщину приїде Святійший Патріарх Філарет. Це буде його п’ятий візит на Львівщину.

Як повідомив на прес-конференції в Прес-клубі митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, 13 вересня з 11.00 до 13.00 Святійший патріарх відправлятиме Божественну літургію на всеукраїнській прощі у присілку Заглина села Монастирок Жовківського району, біля джерела Пресвятої Богородиці. Торік у цій прощі взяли участь 20 тисяч мирян різних конфесій.

О 16.00 у бііліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка, у рамках XX-го Форуму видавців, Патріарх Філарет буде презентувати переклади святоотцівської та богослужебної літератури українською мовою. «Переклади він здійснив упродовж останнього десятка років. Це майже 200 томів. Презентація має назву «Українська Палінодія», -- повідомив митрополит Димитрій.

О 18.00 Патріарх Філарет освятить відреставровані адміністративні приміщення Львівського єпархіального управління на вул. Грушевського, 2 у Львові, які були передані церкві у жовтні 2012 року.

Владика нагадав, що 1992 року єпархія увійшла до Кафедральнорго собору на Грушевського, але тоді не всі приміщення були надані церкві, частину з них використовував геологічний факультет Львівського національного університету імені І. Франка, ще частина - віддана під житлові приміщення.

У суботу, 14 вересня, о 10.00 Патріарх Філарет освятить нові сучасні розписи, які виконали випускники Львівського державного коледжу декоративного і ужитковогго мистецтва імені І.Труша та Львівської національної академії мистецтв, і відправить Божественну Літургію у храмі Вознесіння Господнього на вул Любінська-Виговського у Львові.

О 18.00 Патріарх звершить всенічне бдіння у Покровському кафедральному соборі.

15 вересня Патріарх Філарет відслужить Божествену літургію у Введенському храмів Брюховичах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів