«Фестиваль партнерства у Львові» пройде всьоме

14:20 5 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

В облдержадміністрації запевнили: «На сьомому «Фестивалі партнерства у Львові» обміняються досвідом щодо туристичного розвитку міст».

Про це повідомили в середу, 5 вересня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Вже традиційно у вересні Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові спільно з Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою організовує одну з найбільших українсько-польських подій – VIІ «Фестиваль Партнерства», який  відбудеться 7-9 вересня».

Керівник департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА Оксана Благовісна зазначила: «Фестиваль Партнерства» сприяє розвитку культурної співпраці Польщі та України, презентує мистецьке життя польських міст та воєводств і відображає творчу діяльність міста Львова та Львівської області. У межах заходу 12 спікерів вестимуть «живу» дискусію із залом. Обговоримо пріоритети розвитку культури та туризму міст і регіонів, механізми підтримки культурного та туристичного середовища. У цьому контексті окреслимо питання міжнародної технічної допомоги. Очікуємо участь низки українських культурних діячів, представників туристичної галузі та партнерів із польської сторони. Це стане майданчиком для напрацювання нових ідей, проектів, ініціатив».

«Для участі у фестивалі до Львова прибудуть офіційні делегації від польських воєводств та міст-побратимів Львова. Разом із львівськими колегами їхні польські партнери, політичні, громадські та культурні діячі ділитимуться досвідом на «Форумі партнерства». Цього року дебати стосуватимуться культури, туристичного розвитку міст і його впливу на історичні міста та життя мешканців», – поінформували також в облдержадміністрації.

Генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі розповів: «Цей проект підкреслює винятковість контакту з Львівщиною польських партнерів. І цей контакт у плані співпраці органів влади на місцях є чи не найрезультативнішим в Україні. Про це засвідчує кількість міст та воєводств, які цьогоріч приїдуть на фестиваль із Польщі. Програма самого заходу розроблена так, щоб кожна його частина була цікавою та пізнавальною для гостей».

Рафал Вольскі доповнив: «На площі Ринок розміститься сцена «Фестивалю Партнерства», де 7-8 вересня виступатимуть українські і польські музичні колективи різноманітних напрямів. Також на площі Ринок на промо-стендах представлятимуть свої туристичні перлини та освітні програми партнери Львова – польські міста і воєводства. Цьогорічною родзинкою  буде «Мобільне велосипедне містечко» – місце у якому наймолодші учасники зможуть навчитись безпечно їздити на велосипеді через перехрестя та потенційно небезпечні місця».

«У програмі фестивалю заплановані різножанрові виставки–місто Варшава представить фото-виставку «Газетні фотографії Варшава  у 1918-1939 роках», місто Єленя Гура привезе виставку «Карконоші – перлина сілезьких краєвидів» з фондів Музею в Карконошах, а з міста Кєльце до Львова приїдуть виставки  Магдалени Лесьняк «В мережі» та Рафала Урбанського «QR»-реінтерпретація», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів