Дитячі бібліотеки Львова отримали 200 унікальних книг

15:30 17 липня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Усі 17 дитячих бібліотек Львова, дві обласні дитячі бібліотеки й Львівська спецшкола-інтернат №100 для дітей з вадами зору отримали нові книги, надруковані шрифтом Брайля.

Про це повідомили в середу, 17 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Кожна книга має аудіоверсію, кольорові рельєфні малюнки та універсальний дизайн – плоский і рельєфно-крапковий шрифт, що дозволяє одночасно читати її зрячим і незрячих дітям. Загалом це 200 книг для бібліотек міста: 10 літературних творів, тиражем по 20 примірників кожен».

Усі 17 дитячих бібліотек Львова, дві обласні дитячі бібліотеки й Львівська спецшкола-інтернат №100 для дітей з вадами зору отримали нові книги, надруковані шрифтом Брайля. Це стало можливим завдяки проекту «Мистецька книга для львівських бібліотек», який створили у Громадській організації «Фонд реабілітації незрячих». А фінансово підтримали цю ініціативу в управлінні соціального захисту Львівської міської ради. Публікацію книг і рельєфних малюнків, озвучення, зшивання в універсальному дизайні здійснили фахівці Ресурсного центру «Львівської політехніки», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів