Другий концерт канадійки українського походження у Львівській опері

10:03 17 грудня 2023 р.

Фото до новини

У лютому цього року диригентка Кері-Лінн Вілсон вситупимла на концерті-реквіємі "Памʼяті нескорених", а вчора - "Незламній Україні присвячується".

Про це повідомила Львівська національна опера, пише DailyLviv.com.

У Львівській національній опері відбулася унікальна мистецька подія - концерт "Незламній Україні присвячується". Під батутою знаної диригентки, канадійки українського походження, Кері-Лінн Вілсон прозвучали премʼєра твору української композиторки Вікторії Польової та знаменита Девʼята симфонія Бетховена.

Читайте також:

Це була вже друга подія у Львівській національній опері за участі знаної диригентки. В лютому цього року разом з Кері-Лінн Вілсон львів'яни вшанували памʼять загиблих Героїв та усіх невинно убієнних жертв на концерті-реквіємі "Памʼяті нескорених". 

Почесними гостями концерту стали генеральний директор Метрополітен-опери Пітер Гелб, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, міський голова Львова Андрій Садовий. 

У своїй промові Пітер Гелб подякував оркестрантам, артистам хору і солістам за відстоювання на культурній ниві свобод вільного світу: "Ви – та мистецька сила, яка допомагає зробити Україну непереможною, а світ кращим. Ми ніколи цього не забудемо. І ми завжди будемо з вами". 

Нагадаємо, Тарас Криса планував концерт симфонічного оркестру Львівської філармонії в Концертгебау.Для того, щоби Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії поїхав на гастролі до США, потрібно від ста тисяч доларів. І це тільки на дорогу туди й назад.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів