До Львова завітали канадські військові капелани

22:36 15 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Сьогодні, 15 липня, до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного прибула делегація військових капеланів Збройних Сил Канади на чолі з бригадним генералом Гайєм Чапдлейном і представником духовенства – митрополитом Юрієм Калістчуком.

Про це повідомили у львівському вищому військовому навчальному закладі, де також розповіли подробиці:

«У відповідності до переліку заходів військового співробітництва Збройних Сил України візит був ретельно підготований і спланований. Адже основною метою заходу стало актуальне питання, щодо можливості проведення двотижневого пілотного курсу для капеланів різних конфесій на базі нашого навчального закладу наприкінці січня наступного року.

З української сторони, окрім керівництва Національної академії, до вирішення питання приєднався настоятель Гарнізонного храму святих верховних апостолів Петра і Павла – отець Степан Сус, який є головою Центру військового капеланства Львівської архиєпартії УГКЦ, а також голова департаменту у справах душпастирства силових структур Патріаршої курії УГКЦ – владика Михаїл Колтун. Обговоривши необхідність присутності в армійському середовищі капеланів, учасники делегації дійшли згоди, що саме військові капеланів мають бути «завжди поруч».

Владика Михаїл Колтун зауважив: «Військове капеланство для України зовсім нова інституція. Але насправді, події що розгортаються на Сході держави, вже неодноразово підтвердили, що капелан іноді на полі бою важливіший за командира. І саме з цією метою відбуваються робочі зустрічі з представниками тих країн, де наразі підготовка душпастирів відбувається у вищих військових навчальних закладах. Маємо надію, що цей проект відбудеться, і вже через півроку у війська прийдуть навчені за останніми світовими тенденціями військові капелани, різних конфесій».

Про це повідомили сьогодні, 15 липня, на сайті львівської Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували фоторепортаж про те, про що розповіли.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів