До Львова привезли скрипку Моцарта «Costa Violine»

20:52 20 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

У неділю, 22 липня, австрійський скрипаль Франк Стадлер виконає на завершальному концерті фестивалю «LvivMozArt» скрипковий концерт Вольфганга Амадея Моцарта на його скрипці.

У прес-службі Львівської міськради повідомили в п’ятницю, 20 липня: «Сьогодні в палаці Потоцьких відбулася прес-конференцію з нагоди прибуття до Львова скрипки Вольфганга Амадея Моцарта. Вперше в історії України,Львів має честь приймати цю коштовну гостю, адже скрипка Моцарта не часто покидає межі зальцбурзького музею. Лише у кількох країнах вона використовувалася і звучала на концертах. Зокрема – в Японії, Італії, Німеччині, Швейцарії, Литві та Кубі».

Головний диригент Оперного театру й філармонійного оркестру австрійського міста
Грац Оксана Линів розповіла: «Я, знаючи більше вже про історію гастролей цього безцінного інструменту, розумію, яка велика честь бачити цей інструмент всього лише на ІІ фестивалі «LvivMozArt». Власне, Вільнюс мусів чекати 40 років, аби прийняти цю скрипку у себе. Японія подарувала майже шість мільйонів євро музею Моцартеуму і тому скрипка теж там була. Знаючи всі ці умови, я просто не могла мріяти, щоб уже на другий фестиваль до Львова приїхала скрипка величного Моцарта».

Оксана Линів повідомила також: «Коли ми приїхали перший раз до Моцартеуму, це був грудень, напередодні першого фестивалю «LvivMozArt», тоді Моцартеум прийняв нас дуже добре. І минулого року на всіх подіях фестивалю «LvivMozArt» був присутній голова фонду бібліотеки Моцартеуму, якому було доручено повернутися до Зальцбурга і детально розповісти, що відбулося у Львові на фестивалі. І коли ми поїхали в грудні минулого року вже вдруге, то після короткої розмови пролунали ці чарівні слова. Це таке прекрасне відчуття, коли вся делегація Моцартеуму, яка нас прийняла, сказала, що наш фестиваль настільки вразив їх, що вони хочуть приїхати і привести цей інструмент до Львова. Тому це нас надзвичайно підтримало і це дало такий ковток повітря і якусь таку дійсну віру в світле майбутнє України».
«У неділю, 22 липня, на концерті-закритті фестивалю «LvivMozArt» австрійський скрипаль Франк Стадлер виконає на  скрипці  Моцарта скрипковий концерт цього славетного класика, який торкався цього ж інструмента понад два століття тому, а також ліричну перлину романтичної музики – концерт Фелікса Мендельсона. Розпочне програму «Увертюра ре мажор» патрона фестивалю Франца Ксавера Моцарта», – поінформували також у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів