Для «Беркута» православний хрест – дрова

23:37 3 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/yuliya.babych.3/photos

Його залишили на нейтральній зоні посеред вулиці Грушевського в Києві священики.

Активістка Майдану Юлія Бабич повідомляє сьогодні, 3 лютого, що бійці спецпідрозділу «Беркут» крадуть на вулиці Грушевського не лише автомобільні покришки, які принесли туди кияни. Вона написала в понеділок на своїй сторінці у мережі «Facebook»:

«Із розмови з передовиком з Тернополя Сашею дізналася про те, що наші чесно здобуті й з ризиком для життя доставлені на Грушевського шини краде «Беркут»!

«Так...», – говорить спокійний і усміхнений Саша. – Повернешся на хвилинку, а один вже крадеться зверху за шиною... Ну, який президент, такий і «Беркут».

Щодо «ментяриків» на передній лінії, то жаліють їх наші хлопці. Кажуть, що коли «Беркут» чи начальники їхні відходять, то вони пацанам у формі шкарпетки теплі кидають, «ну й інші якісь теплі речі – їм же теж холодно». І це каже Сашко, в якого два поранення після атак на Грушевського 21-22 січня.

Але найжахливіше, що я побачила (і що мені сказало про багато чого, якщо не про головне), так це ставлення силовиків до православних хрестів. Хреста, якого священики залишили на нейтральній зоні, котрий я ще три ночі тому фотографувала, сьогодні не було.

«А де хрест подівся, Сашко?»

«Хрест? Хрест «Беркут» вкрав. Це моя вина – я відійшов на хвилину руки погріти, повернувся, а він уже з хрестом назад біжить. Пішов хрест на дрова». 

Хрест пішов на дрова... Чи треба ще щось говорити?».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів