Десятки тисяч вірян взяли участь у прощі до Страдчу на Львівщині

17:00 26 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У вівторок, 26 червня, відбулася Всеукраїнська проща до Страдчу, присвячена пам’яті страдецьких блаженних, а також Дню Мирянина та 1030-річчю хрещення Київської Русі-України.

Про це повідомили у вівторок, 26 червня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «До Всеукраїнської прощі до Страдчу долучились десятки тисяч вірян. Серед них і голова Львівської ОДА Олег Синютка. Розпочалась проща у селі Ямельня на місці мученицької смерті блаженних отця Миколи Конрада і дяка Володимира Прийми, звідки прочани пішою ходою вирушили до площі біля Страдецької гори. Також відбулась Архиєрейська Свята Літургія, присяга тверезості, молитва на освячення всякої речі та молитва до блаженних. Богослужіння очолив Блаженніший Святослав».

Блаженніший Святослав наголосив: «Ми сьогодні бачимо Ісуса Христа, присутнього між нами. Зараз, у тій хвилині, у тій Божественній Літургії. Єдине, що може дати людині свободу, звільнити її від усього того, що поневолює – це її Господь і Спаситель. Хто не приймає Божого Духа, стає слабким. Адже справжня сила – в Божому Дусі, в Божій Правді».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів