Депутати Львівської обласної ради засудили захисників скверу святого Юра

15:00 8 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Врятуй сквер Святого Юра» в інтернет-мережі «Facebook»

Визнати незадовільною роботу Львівської ОДА щодо реалізації плану заходів зі святкування ювілею Андрея Шептицького спромоглися тільки 19 депутатів.

Усе більше представників влади виступає зі звинуваченням в бік активістів громадської ініціативи «Захисти сквер святого Юра». Вслід за керівництвом УГКЦ та очільником Львівської ОДА Олегом Синюткою дії активістів засудили депутати Львівської обласної ради.

З подачі Синютки 69 депутатів проголосувало за те, щоб засудити дії активістів, які перешкоджають та гальмують роботу зі встановлення пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому.

Визнати ж незадовільною роботу Львівської ОДА щодо реалізації плану заходів зі святкування ювілею Андрея Шептицького спромоглись тільки 19 депутатів. Про це повідомили сьогодні, 8 липня, на соціальному порталі «Страйк», де також нагадали:

«У Львові вже декілька місяців ведеться боротьба за збереження скверу, що знаходиться неподалік собору святого Юра. Причиною знищення скверу є те, що влада та керівництво УГКЦ збираються цього року встановити пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому і під шумок за проектом має відбутись перепланування всієї території навколо та перенесення дороги. Сквер, який був закладений у 1897 році відомим у Європі ландшафтним архітектором Арнольдом Рьорінгом, коли Шептицькому було 32 роки, повинен бути повністю знищений разом з більшістю рідкісних дерев, серед яких є навіть одне червонокнижне.

Крім того, що частина громадськості виступає просто за збереження скверу, людям не подобається, що під час війни влада виділяє на роботи 32 мільйони гривень, а в цей момент волонтерам не вистачає коштів на забезпечення вояків АТО. Жителі сусідніх вулиць, громадські активісти та студенти, які пропонують не знищувати сквер, а встановити пам’ятник митрополиту посеред нього, проводили акції протесту в самому сквері у вигляді пікніків, за що були звинувачені представниками Української Греко-католицької церкви в роботі на Кремль та боротьбі проти церкви.

Так само вбік студентів та мешканців висловився губернатор Олег Синютка, який назвав захисників скверу ворогами України. Наразі в сквері встановлені намети і активісти цілодобово в ньому чергують. Крім того, поданий позов до суду щодо незаконності перепланування скверу та перенесення дороги».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів